Spekulatius

Dnes sme sa trochu pohrali so korenistými Spekulatius. Sú nekváskové. V recepte máte ale aj možnosť použitia kvásku . Formu kúpite v Orione, je dolu v komentároch na foto.

Postup

  • 1. Maslo s vajíčkami a cukrom vymiešajte do peny. Pridajte koreniny (množstvo podľa toho ako kto má rád) a štipku soli.
    2. Zmiešajte múku s práškom do pečiva.
    3. Zmiešajte dokopy a vypracujte cesto, ktoré necháte odpočívať v chladničke cez noc. Ak použijete kvások, (nie je nutné) nechajte odpočívať pri izbovej teplote 6 hodín a následne cez noc v chladničke.
    4. Na sušienky môžete použiť originál formičky, alebo akékoľvek iné vykrajovátka, pečiatky, alebo vzorované valčeky.
    5. Vykrojené sušienky pečte vo vopred vyhriatej rúre na 175 St.C asi 10 minút.

    Jeden tip, ako na to, aby sa neprilepili do foriem. Najprv si urobte placku veľkosti asi ako je formička, z jednej strany ju dobre pomúčte (ale nie aby tam bola hrubá vrstva múky) a natlačte pomúčenou stranou dobre do formičky. vystávajúce cesto zrežte nožom. Buchnite doskou a oni Vám krásne vypadnú

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Spekulatius?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 50 g ražného kvásku, alebo LM nakŕmeného na riedko (kto nekváskuje vynechá)
  • 500 g hladkej múky
  • 250 g hnedého cukru
  • 250 g masla
  • štipka soli
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička mletého klinčeka
  • 1- 2 PL mletej škorice
  • 1- 2 PL mletý kardamon
  • 1 PL mletý zázvor
  • 1 Prášok do pečiva