Postup:
-
Zmiešať múku s tekutinou a nechajte cesto odpočívať a prebehnúť autolýzu 2 hodiny.
Pridajte kvások, rukou ho chvíľu zamieste do cesta a nechajte prebehnúť hodinu Fermentolýzu.
5 hodín cesto prekladajte každých 30-45 min.
Stočte do ošatky, hodinu nechajte pri izbovej teplote a následne dajte kysnúť do chladničky na 12-15 hod. Ak začnete o 12.-14.00 hod., tak na noc dáte do chladničky a ráno pečiete.
Pečte pri teplote 250 st.C. vo vopred vyhriatej rúre 14 minút so záparou a na 200 St.c. 30 minút.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 460 g Manitoba,
- 90 g jednozrnka celozrnna.
- 430 g voda,
- 1 čl slad,
- 2 čl soľ,
- 60 g ražný kvások