Zdielať recept

Pšeničny chlieb

Postup:

  • Zmiešať múku s tekutinou a nechajte cesto odpočívať a prebehnúť autolýzu 2 hodiny.

    Pridajte kvások, rukou ho chvíľu zamieste do cesta a nechajte prebehnúť hodinu Fermentolýzu.

    5 hodín cesto prekladajte každých 30-45 min.

    Stočte do ošatky, hodinu nechajte pri izbovej teplote a následne dajte kysnúť do chladničky na 12-15 hod. Ak začnete o 12.-14.00 hod., tak na noc dáte do chladničky a ráno pečiete.
    Pečte pri teplote 250 st.C. vo vopred vyhriatej rúre 14 minút so záparou a na 200 St.c. 30 minút.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Pšeničny chlieb?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 460 g Manitoba,
  • 90 g jednozrnka celozrnna.
  • 430 g voda,
  • 1 čl slad,
  • 2 čl soľ,
  • 60 g ražný kvások