Postup
-
Pri verzii z kvásku si pred pečením nakŕmte kvások a nechajte zdvojnásobiť objem
Pri verzii z droždia si z časti mlieka z receptu, lyžičky cukru a droždia urobte kvások, ktorý nechajte nakysnúť asi 15 min.
Z kvásku a ostatných surovín vypracujte nelepivé elastické cesto.
Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z droždia to môže trvať 2-3 hodiny, pri verzii z kvásku asi 8-10 hodín (záleží to od sily kvásku a okolitej teploty)
Pripravte si plnku.
V teplom (nie horúcom) mlieku nechajte rozpustiť maslo a primiešajte čokoládu. miešajte až do rozpustenia, Primiešajte pudingový prášok a ostatné suroviny. Nechajte vychladnúť (nie stuhnúť)
Nakysnuté cesto rozvaľkajte na obdĺžnik, natrite plnkou, zrolujte do rolády a niťou krájajte kúsky široké asi 5 cm. Ukladajte do tortovej alebo inej formy s medzerami
Nechajte finálne nakysnúť asi 2-4 hodiny pri verzii z kvásku a 15-20 min. pri verzii z droždia. cesto musí byť viditeľne zväčšené a mäkké.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C. asi 35-40 minút.
Dobrú chuť želá Petronela.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 100 g LM (alebo 20 g droždie)
- 400 g hladká pšeničná múka
- 50 g cukor
- 30 g maslo
- 160 g mlieko
- 1 vajce + 1 žĺtok
- štipka soli
Plnka
- 300 ml mlieko
- 200 g kokos
- 100 g maslo
- 200 g čokoláda
- 2 lyžice kakao
- 2-4 PL cukor
- 1 čokoládový puding (prášok)