Články
Skôr než si povieme aké druhy kváskov môžeme používať, je treba, aby sme sa naučili trochu z jednoduchej teórie
Kamutová múka je veľmi dobre stráviteľná a výrobky z kamutu vydržia dlhšie čerstvé
Aby boli Vaše perníčky dokonalé, treba dodržať pár jednoduchých krokov
Pri vycestovaní zo Slovenska treba vedieť, aké dokumenty požaduje daná krajina na vstup
Na trhu je nespočetné množstvo múk, od tých, ktoré bežne dostanete v supermarketoch
Čo keď je recept z droždia a Vy si ho chcete urobiť s kváskom? Je to veľmi jednoduché
Prečo sa vlastne na fašiangy pečú šišky? Sama som bola zvedavá a preto som trochu hľadala
Je dôležité aby pri pečení ražného chleba bol ražný rozkvas dostatočný
Nič nie je lepšie ako vlastná skúsenosť. A prečo som začala miesiť?
Veľa začiatočníkov, i mierne pokročilých pekárov často pýta recept s kompletným postupom
Táto metóda je pre všetkých, ktorí sa nechcú trápiť vyhľadávaním receptov a ich skúšaním
Na celom území Slovenska sa piekli na Vianoce kysnuté koláče
Základom úspechu je dobre vedený a nakŕmený kvások, kvalitná múka
Dobrý vývar sa mi spája s detstvom. Mama ho robila z hovädzieho mäsa, ktoré sme vždy v piatok išli kúpiť
Viete si predstaviť krajšie ráno ako keď Vám rozvoniavanú čerstvo upečené, lahodne vrstvené a maslové croissanty
Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, prečo má stále viac ľudí alergie a intoleranciu
Moje kurzy sú zamerané, aby ste sa na nich nielen veľa naučili, ale aby ste na ne radi spomínali
Kvety bazy je možné sušiť na čaj, alebo z nich môžete vyrobiť sirup, alebo džem
Pečiem rôzne chleby, ale v poslednej dobe som sa ustálila na tomto základe
Všetky chleby majú spoločné to, že kvasenie prebiehalo v chladničke 2-3 dni
Ako ste si všimli, pri pečení používam najmä múku Manitoba. Táto múka je špeciálna v tom, že počas miesenia a pečenia vytvára veľké množstvo lepku
Jedným z dôvodov je to, že viete, čo do chleba dávate a sami si môžete určiť, aký zdravý chlieb si upečiete
V tomto článku sa dozviete, ako sme historicky od kváskového pečenia chleba prešli k drožďovému pečeniu
Keďže je stále väčší dopyt po kurzoch, a nie všetci, ktorí ma oslovujú môžu vycestovať na kurz za mnou,
Upečte si chlebík podľa mojich receptov. Hydratovaný pšeničný chlieb, Špaldovo pšeničný chlieb,
Môžete sa tešiť na pravidelné pridávanie článkov o varení a pečení.