Články

Skôr než si povieme aké druhy kváskov môžeme používať, je treba, aby sme sa naučili trochu z jednoduchej teórie
Prečítať si článok...
Kamutová múka je veľmi dobre stráviteľná a výrobky z kamutu vydržia dlhšie čerstvé
Prečítať si článok...

Dokonalé perníkové cesto

Aby boli Vaše perníčky dokonalé, treba dodržať pár jednoduchých krokov
Prečítať si článok...
Pri vycestovaní zo Slovenska treba vedieť, aké dokumenty požaduje daná krajina na vstup
Prečítať si článok...
Na trhu je nespočetné množstvo múk, od tých, ktoré bežne dostanete v supermarketoch
Prečítať si článok...
Čo keď je recept z droždia a Vy si ho chcete urobiť s kváskom? Je to veľmi jednoduché
Prečítať si článok...
Prečo sa vlastne na fašiangy pečú šišky? Sama som bola zvedavá a preto som trochu hľadala
Prečítať si článok...
Je dôležité aby pri pečení ražného chleba bol ražný rozkvas dostatočný
Prečítať si článok...
Nič nie je lepšie ako vlastná skúsenosť. A prečo som začala miesiť?
Prečítať si článok...

Môj detox

Ako moji followeri už spozorovali, začala som svoj pravidelný detox
Prečítať si článok...
Veľa začiatočníkov, i mierne pokročilých pekárov často pýta recept s kompletným postupom
Prečítať si článok...
Táto metóda je pre všetkých, ktorí sa nechcú trápiť vyhľadávaním receptov a ich skúšaním
Prečítať si článok...

Vianoce a Vianočné tradície

Na celom území Slovenska sa piekli na Vianoce kysnuté koláče
Prečítať si článok...
Základom úspechu je dobre vedený a nakŕmený kvások, kvalitná múka
Prečítať si článok...

Vývar

Dobrý vývar sa mi spája s detstvom. Mama ho robila z hovädzieho mäsa, ktoré sme vždy v piatok išli kúpiť
Prečítať si článok...
Viete si predstaviť krajšie ráno ako keď Vám rozvoniavanú čerstvo upečené, lahodne vrstvené a maslové croissanty
Prečítať si článok...
Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, prečo má stále viac ľudí alergie a intoleranciu
Prečítať si článok...
Moje kurzy sú zamerané, aby ste sa na nich nielen veľa naučili, ale aby ste na ne radi spomínali
Prečítať si článok...

Tajomstvo Bazy čiernej

Kvety bazy je možné sušiť na čaj, alebo z nich môžete vyrobiť sirup, alebo džem
Prečítať si článok...

Moje základné chleby

Pečiem rôzne chleby, ale v poslednej dobe som sa ustálila na tomto základe
Prečítať si článok...
Všetky chleby majú spoločné to, že kvasenie prebiehalo v chladničke 2-3 dni
Prečítať si článok...
Ako ste si všimli, pri pečení používam najmä múku Manitoba. Táto múka je špeciálna v tom, že počas miesenia a pečenia vytvára veľké množstvo lepku
Prečítať si článok...
Jedným z dôvodov je to, že viete, čo do chleba dávate a sami si môžete určiť, aký zdravý chlieb si upečiete
Prečítať si článok...
V tomto článku sa dozviete, ako sme historicky od kváskového pečenia chleba prešli k drožďovému pečeniu
Prečítať si článok...

Online kurzy

Keďže je stále väčší dopyt po kurzoch, a nie všetci, ktorí ma oslovujú môžu vycestovať na kurz za mnou,
Prečítať si článok...
Upečte si chlebík podľa mojich receptov. Hydratovaný pšeničný chlieb, Špaldovo pšeničný chlieb,
Prečítať si článok...

Vitajte na mojom foodblogu

Môžete sa tešiť na pravidelné pridávanie článkov o varení a pečení.
Prečítať si článok...