Kvások

Skôr než si povieme aké druhy kváskov môžeme používať, je treba, aby sme sa naučili trochu z jednoduchej teórie
Prečítať si článok...
Čo keď je recept z droždia a Vy si ho chcete urobiť s kváskom? Je to veľmi jednoduché
Prečítať si článok...
Riešenie je ale veľmi jednoduché. Prekŕmte si ražný kvások na pšeničný.
Prečítať si článok...
Základom úspechu je dobre vedený a nakŕmený kvások, kvalitná múka
Prečítať si článok...
Ak ste si už kvások sami vypestovali, alebo ste ho od niekoho dostali,  je treba sa oňho dobre starať.
Prečítať si článok...

Prefermenty

Prefermenty urýchľujú kvasenie a oproti kvásku sú veľmi žiadané na rýchle pečenie. U nás sa používajú najmä v pekárňach.
Prečítať si článok...
Tento kvások si pripravíte veľmi rýchlo a využívali ho ešte naše babičky pri pečení chleba
Prečítať si článok...
Pokusy s fermentovanou vodou robím najmä  v lete. Vtedy kvasenie prebieha veľmi rýchlo a búrlivo
Prečítať si článok...
Lievito madre, alebo pasta madre, je tuhý pšeničný kvas pochádzajúci z Talianska
Prečítať si článok...
Ražný kvások sa používa najmä na pečenie ražného chleba a pečiva, veľmi dobre ale funguje aj pri pečení pšeničného chleba
Prečítať si článok...