Zdielať recept

Šťavnaté čučoriedkové hniezda

Toto jednoznačne musíte skúsiť. Najdelikatnejšie, najchutnejšie, najšťavnatejšie, najletnejšie čučoriedkové osie hniezda ake si len viete predstaviť. Tá chuť je božská.

Ovocie môžete samozrejme zvoliť podľa seba akékoľvek. Výborné sú aj maliny,

Postup

  • Cesto vymieste pokial nebude hladké a elastické. Nechajte nakysnúť na dvojnasobok. Kváskové bude kysnúť 6-8 hodín. Z drozdia aai 2 hodiny.
    Pripravte si plnky. Tvaroh zmiesajte s krupicou, žĺtkami a cukrom. Čerstvé čučoriedky rozmixujte a zmiešajte s lyofilizovanými čučoriedkami a nechajte asi 1-2 hodiny odstáť.
    Nakysnuté cesto rozvalkajte na plát cca 80x50 cm. Potrite tvarohovou plnkou. Na tvarohovú plnku natrite čučoriedkovú a opatrne zrolujte z širšej strany. Roládu nakrájajte na 20 ks špalíkov 4 cm sirokých, ktoré naležato uložte na plech vystlaný papieron na pecenie.
    Nechajte finálne nakysnúť pri kváskovej verzii asi 2-2,5 hodiny, pri verzii z drozdia asi 15-20 min.
    Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.c. asi 35 min.
    Po upečení nechajte zakryté utierkou vychladnúť na mriežke a pred podavanim potrite s mascarpone a posypte čučoriedkami a práškovým cukrom

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Šťavnaté čučoriedkové hniezda?
Kliknutím vyberte

Cesto

  • 160 g LM (alebo 30 g cerstvého drozdia)
  • 700 g hladká pšebičná múka
  • 400 g mlieko
  • 230 g hrudkový tvaroh
  • 2 žĺtka
  • 150 g cukor
  • 100 g bravcova masť alebo maslo

Plnka 1

  • 750 g tvaroh
  • 3 lyžice detskej krupice
  • 3 žĺtka
  • 150-200 g cukru

Plnka 2

  • 500 g čučoriedky
  • 200 g čučoriedkový džem
  • 200 g lyofilizované čučoriedky ( v prípade ak nemáte, vynechajte, ale zameňte aj čerstvé čučoriedky za džem)

Na dokončenie

  • 500 g mascarpone
  • 100 -150 g cukor

Na posyp

  • Práškový cukor
  • Čučoriedky