Pečenie

Pšenica je u nás najrozšírenejšia a najdôležitejšia obilnina s vysokým obsahom bielkovín
Prečítať si článok...
Premýšľali ste už niekedy nad tým, kde sa kvások vzal, do akého roku sa datuje jeho vznik
Prečítať si článok...

Múka v kuchyni: Ražná múka

Aj keď je u nás pšenica preferovanou obilninou, ražná múka sa oddávna používala
Prečítať si článok...
Hoci sa procesy na prvý pohľad môžu zdať zložité, v skutočnosti stačí kvásku venovať pozornosť
Prečítať si článok...
Kamutová múka je veľmi dobre stráviteľná a výrobky z kamutu vydržia dlhšie čerstvé
Prečítať si článok...

Dokonalé perníkové cesto

Aby boli Vaše perníčky dokonalé, treba dodržať pár jednoduchých krokov
Prečítať si článok...
Cesto je najlepšie robiť deň vopred a na noc dať do chladničky, aby stuhlo.
Prečítať si článok...
Neustále sa stretávam s tým, že máte problém, ako piecť kváskové chleby keď nemáte čas
Prečítať si článok...
Dajte zbohom bežnej pšeničnej múke bez výživných hodnôt. Vyskúšajte prastaré múky
Prečítať si článok...
Z kvásku a uvedených surovín vypracujte kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy
Prečítať si článok...
Univerzálne tvarohové cesto bude asi teraz môj favorit.
Prečítať si článok...
Na trhu je nespočetné množstvo múk, od tých, ktoré bežne dostanete v supermarketoch
Prečítať si článok...
Čo keď je recept z droždia a Vy si ho chcete urobiť s kváskom? Je to veľmi jednoduché
Prečítať si článok...
Prečo sa vlastne na fašiangy pečú šišky? Sama som bola zvedavá a preto som trochu hľadala
Prečítať si článok...
Je dôležité aby pri pečení ražného chleba bol ražný rozkvas dostatočný
Prečítať si článok...
Nič nie je lepšie ako vlastná skúsenosť. A prečo som začala miesiť?
Prečítať si článok...
Veľa začiatočníkov, i mierne pokročilých pekárov často pýta recept s kompletným postupom
Prečítať si článok...
Táto metóda je pre všetkých, ktorí sa nechcú trápiť vyhľadávaním receptov a ich skúšaním
Prečítať si článok...
Recept na univerzálne sladké vegan kváskové cesto.
Prečítať si článok...
Základom úspechu je dobre vedený a nakŕmený kvások, kvalitná múka
Prečítať si článok...
Viete si predstaviť krajšie ráno ako keď Vám rozvoniavanú čerstvo upečené, lahodne vrstvené a maslové croissanty
Prečítať si článok...
Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, prečo má stále viac ľudí alergie a intoleranciu
Prečítať si článok...
Tajomstvo dokonalého piškótového cesta spočíva v tom, že je treba dať dvakrát toľko lyžíc všetkých ostatných surovín z počtu vajec.
Prečítať si článok...
Preosiatu múku zmiešajte s ostatnými sypkými surovinami.
Prečítať si článok...
Cesto použijeme na Vianočky, koláče, sladké makovky, pleteničky, hniezda
Prečítať si článok...
Môžete sa naučiť manipulovať s kyslosťou štartéra a cesta na výrobu chleba tak, aby Vám chutil
Prečítať si článok...
Dá sa bežne kúpiť hotové v obchode, alebo si ho môžete pripraviť aj doma
Prečítať si článok...
Ražný chlieb nie je tak nadýchaný, ako pšeničný, ale je oveľa zdravší a má výraznú chlebovú chuť
Prečítať si článok...

Pekársky slovník

Pripravila základné pojmy, ktoré som si ja už osvojila a  s ktorými sa stretnete pri pečeni či už v slovenskom, alebo v anglickom jazyku
Prečítať si článok...