Pečenie
Pšenica je u nás najrozšírenejšia a najdôležitejšia obilnina s vysokým obsahom bielkovín
Premýšľali ste už niekedy nad tým, kde sa kvások vzal, do akého roku sa datuje jeho vznik
Aj keď je u nás pšenica preferovanou obilninou, ražná múka sa oddávna používala
Hoci sa procesy na prvý pohľad môžu zdať zložité, v skutočnosti stačí kvásku venovať pozornosť
Kamutová múka je veľmi dobre stráviteľná a výrobky z kamutu vydržia dlhšie čerstvé
Aby boli Vaše perníčky dokonalé, treba dodržať pár jednoduchých krokov
Cesto je najlepšie robiť deň vopred a na noc dať do chladničky, aby stuhlo.
Neustále sa stretávam s tým, že máte problém, ako piecť kváskové chleby keď nemáte čas
Dajte zbohom bežnej pšeničnej múke bez výživných hodnôt. Vyskúšajte prastaré múky
Z kvásku a uvedených surovín vypracujte kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy
Univerzálne tvarohové cesto bude asi teraz môj favorit.
Na trhu je nespočetné množstvo múk, od tých, ktoré bežne dostanete v supermarketoch
Čo keď je recept z droždia a Vy si ho chcete urobiť s kváskom? Je to veľmi jednoduché
Prečo sa vlastne na fašiangy pečú šišky? Sama som bola zvedavá a preto som trochu hľadala
Je dôležité aby pri pečení ražného chleba bol ražný rozkvas dostatočný
Nič nie je lepšie ako vlastná skúsenosť. A prečo som začala miesiť?
Veľa začiatočníkov, i mierne pokročilých pekárov často pýta recept s kompletným postupom
Táto metóda je pre všetkých, ktorí sa nechcú trápiť vyhľadávaním receptov a ich skúšaním
Recept na univerzálne sladké vegan kváskové cesto.
Základom úspechu je dobre vedený a nakŕmený kvások, kvalitná múka
Viete si predstaviť krajšie ráno ako keď Vám rozvoniavanú čerstvo upečené, lahodne vrstvené a maslové croissanty
Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, prečo má stále viac ľudí alergie a intoleranciu
Tajomstvo dokonalého piškótového cesta spočíva v tom, že je treba dať dvakrát toľko lyžíc všetkých ostatných surovín z počtu vajec.
Preosiatu múku zmiešajte s ostatnými sypkými surovinami.
Cesto použijeme na Vianočky, koláče, sladké makovky, pleteničky, hniezda
Môžete sa naučiť manipulovať s kyslosťou štartéra a cesta na výrobu chleba tak, aby Vám chutil
Dá sa bežne kúpiť hotové v obchode, alebo si ho môžete pripraviť aj doma
Ražný chlieb nie je tak nadýchaný, ako pšeničný, ale je oveľa zdravší a má výraznú chlebovú chuť
Pripravila základné pojmy, ktoré som si ja už osvojila a s ktorými sa stretnete pri pečeni či už v slovenskom, alebo v anglickom jazyku