Tekvicové osie hniezda s malinami a čokoládou

Keďže sa blíži jeseň, tak určite skúste tieto tekvicové osie hniezda s malinami, tvarohom a čokoládou. Určite Vám budú chutiť. Jednotlivé chite sa úžasne dopĺňajú a hniezda vydržia dlho šťavnaté a svieže.

 

Sú z môjho Univerzálneho tekvicového cesta a na plnku som zmiešala 500 g tvarohu + 350 g nasekanej čokolády + lyofilizované jahody a maliny. množstvo si môžete prispôsobiť podľa seba, alebo môžete naplniť jednoducho džemom, alebo čokoládou. Je to len na Vás.

Postup

  • Ak chcete robiť slanú verziu, vynechajte cukor a pridajte 1,5 PL soli a 1 PL medu.
    Pri verzii z droždia si z časti mlieka (vlažného), droždia a lyžičky cukru pripravte kvások, ktorý nechajte nakysnúť asi 15 minút.
    Z kvásku a uvedených surovín vypracujte kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy a nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri kváskovej verzii to môže trvať 6-12 hodín v závislosti od okolitej teploty. Pri verzii z droždia asi 2-2,5 hodiny.
    Nakysnuté cesto rozvaľkajte na obdĺžnik ktorý natriete plnkou a zrolujete na závin. Závin nakrájajte na cca 4 cm kúsky, ktoré ukladajte naležato na plech asi 1 cm od seba.
    Môžete naplniť ľubovoľnou plnkou (maková, lekvárová, tvarohová, čokoládová, ovocie …)
    Nechajte finálne nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z kvásku asi 2-4 hodiny (záleží od okolitej teploty). Pri vezrii z droždia asi 20 min.

    Pečte pri teplote 180 St.C. asi 40-45 minút

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Tekvicové osie hniezda s malinami a čokoládou?
Kliknutím vyberte

Cesto

  • 750 g pšeničná hladká múka
  • 50 g celozrnná pšeničná múka
  • 2 žĺtka
  • 500 ml mlieko
  • 120 g tekvicové pyré (upečená a rozmixovaná tekvica)
  • 120 g cukor
  • 120 g maslo
  • 200 g LM (alebo kocka droždia)

Plnka

  • 500 g tvarohu
  • 350 g nasekanej čokolády
  • lyofilizované jahody a maliny
  • 2 žĺtka