Postup:
-
Spolu s hubami si pripravte aj zmes zeleniny, (mrkva, zeler, petržlen, cibuľa). Nadrobno nastrúhajte a dajte spolu s hubami usušiť.
Huby očistite, nakrájajte na tenké plátky a dajte usušiť. Správne usušené sú vtedy, keď pri prehrabnutí pekne "šuštia"
Usušené huby spolu so zeleninou a soľou rozmixujte a uskladnite v uzatvárateľných nádobách na suchom mieste.
Zmes sušených húb, koreňovej zeleniny, soli a korenia, môže použiť na omáčky, polievky, k mäsu, do zeleninových jedál, na zvýraznenie chuti gulášu, alebo kapustnice, na dusené mäsá, na pečenie, grilovanie ... Použitie je veľmi všestranné.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Na 100 g korenia potrebujete
- 40 g sušených húb
- 20 g sušenej zeleniny
- 20 g soľ
- 20 g zmes korenín (Rasca mletá, mletý koriander, mleté čierne korenie, mletý bobkový list, mleté nové korenie, sušená petržlenová vňať)
- petržlenová alebo ligurčeková vňať (voliteľné)