Zdielať recept

Tekvicové chlebové bagety

Jeseň mám vždy spojenu s tekvicovým pečením. Tieto tekvicové bagety pečiem v poslednej dobe stále. Chutia snad každému kto ich skúsil

Postup

  • Autolýza - miešajte vodu s múkou a nechajte 2 hodiny odpočívať
    Fermentolýza - pridajte kvások a nechajte hodinu odpočívať
    Vymieste do hladka cesto aby sa odliepalo od nádoby. Môže to trvať cca 8 minút.
    Vymiesené cesto roztiahnite na naolejovanej doske, posypte semiačkami a poskladajte (zalaminujte)
    Preklady 3-3,5 hod (v lete menej, v zime viac)
    Cesto vyklopte, jemne roztiahnite na malý obdĺžnik, rozdelte na dve časti.
    Kazdu cast stočte tak, že preložíte vrchnú časť na 2/3 nadol a spodnú cez nu nahor.
    Jemne vygúľať a vložiť do ošatky alebo voľne na plech vystlany papierom. ( kazdu bagetu z bokov podoprite tak ze pod papier strcíte rolku alobalu alebo papiera na pecenie a tak vytvoríte korýtko).
    Finálne kyanutie v chladnicke 10-12 hodín pri teplpte 7-9 St.c.
    Pečenie vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 250 St.C so záparou 15 min. A 10 min. Pri 200 st.c. bez zápary.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Tekvicové chlebové bagety?
Kliknutím vyberte

Cesto

  • 60 g LM alebo ražného kvásku
  • 600 g pšeničnej chlebovej múky
  • 480 g vody
  • 60 g olivový olej
  • 140 g tekvicové pyré
  • 2 čl soľ
  • Tekvicové semiačka