Zdielať recept

Moje základné chleby

Základ každého je 60 g kvásku (je jedno akého) 570 g múky (múky som kombinovala rôzne, popis nižšie) a 410 g tekutín (ja som dávala pivo+voda), 1 čl soľ, 1 čl slad

Postup:

  • Zmiešať múku s tekutinou a nechajte cesto odpočívať a prebehnúť autolýzu 2 hodiny.

    Pridajte kvások, rukou ho chvíľu zamieste do cesta a nechajte prebehnúť hodinu Fermentolýzu.

    Po fermentolýze pridajte soľ a ostatné prísady a cesto mieste tak dlho aby sa odliepalo od misy a keď ho natiahnete nesmie sa trhať, ale musí byť ako blana elastické.

    Po fermentolýze cesto mieste tak dlho aby sa odliepalo od misy a keď ho natiahnete nesmie sa trhať, ale musí byť ako blana elastické.

    Následne cesto 5 hodín prekladajte každých 30-45 min pri izbovej teplote

    Stočte do ošatky, hodinu nechajte pri izbovej teplote a následne dajte kysnúť do chladničky na 12-15 hod.

    Ak začnete o 12.-14.00 hod., tak na noc dáte do chladničky a ráno pečiete.

    Pečte pri teplote 250 st.C. vo vopred vyhriatej rúre 14 minút so záparou a na 200 St.c. 30 minút.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Moje základné chleby?
Kliknutím vyberte

1. Kombinácie múk:

  • 450 g Manitova
  • 70 g Pernerka špaldová hladká
  • 50 g Raž celozrnná

2. Kombinácie múk:

  • 400 g Manitoba
  • 120 g Pernerka hladká špaldová
  • 50 g Celozrnná pšeničná

3. Kombinácie múk:

  • 400 g pizzová
  • 100 g Pernerka hladká špaldová
  • 70 g Celozrnná ražná

4. Kombinácie múk:

  • 300 g Pizzová
  • 200 g Pernerka hladká špaldová
  • 70 g Celozrnná pšeničná