Postup:
-
Zmiešať múku s tekutinou a nechajte cesto odpočívať a prebehnúť autolýzu 2 hodiny.
Pridajte kvások, rukou ho chvíľu zamieste do cesta a nechajte prebehnúť hodinu Fermentolýzu.
Po fermentolýze pridajte soľ a ostatné prísady a cesto mieste tak dlho aby sa odliepalo od misy a keď ho natiahnete nesmie sa trhať, ale musí byť ako blana elastické.
Po fermentolýze cesto mieste tak dlho aby sa odliepalo od misy a keď ho natiahnete nesmie sa trhať, ale musí byť ako blana elastické.
Následne cesto 5 hodín prekladajte každých 30-45 min pri izbovej teplote
Stočte do ošatky, hodinu nechajte pri izbovej teplote a následne dajte kysnúť do chladničky na 12-15 hod.
Ak začnete o 12.-14.00 hod., tak na noc dáte do chladničky a ráno pečiete.
Pečte pri teplote 250 st.C. vo vopred vyhriatej rúre 14 minút so záparou a na 200 St.c. 30 minút.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
1. Kombinácie múk:
- 450 g Manitova
- 70 g Pernerka špaldová hladká
- 50 g Raž celozrnná
2. Kombinácie múk:
- 400 g Manitoba
- 120 g Pernerka hladká špaldová
- 50 g Celozrnná pšeničná
3. Kombinácie múk:
- 400 g pizzová
- 100 g Pernerka hladká špaldová
- 70 g Celozrnná ražná
4. Kombinácie múk:
- 300 g Pizzová
- 200 g Pernerka hladká špaldová
- 70 g Celozrnná pšeničná