Postup
-
Z uvedených surovín vypracujte cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z droždia to môže trvať 2 hodiny, pri verzii z kvásku 6-10 hodín. Záleží od okolitej teploty a sily kvásku.
Pripravte si plnku, dobre vidličkou roztlačte feta syr a vymiešajte s vajíčkami a pažitkou.
Nakysnuté cesto rozdeľte na 40 g veľké časti, utiahnice malé bochníčky a nechajte chvíľku odpočívať, aby povolili. Treba mať dobre pomúčenú dosku, aby sa nelepili.
Placku urobíte tak, že na pomúčenej doske jeden bochník rukami roztlačte na kruh na hrúbku asi 3 mm, naňho dajte kopcom PL plnky, trochu roztiahnite po povrchu okrem krajov, prikryte druhou plackou, pritlačte a mierne povaľkajte na tenkú placku. Placky nechajte odpočívať na pomúčenej doske asi 2 hodiny. Pri verzii z droždia 15 min.
Opekajte z oboch strán na suchej panvici.
Po opečení potrite olivovým olejom, v ktorom ste rozmiešali roztlačený cesnak a nakrájanú petržlenovú vňaťku.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 200 g LM, alebo 40 g droždie
- 500 g Kamutová, alebo Špaldová múka
- 300 g Prastará múka aurora, alebo špaldová múka
- 200 g jednozrnka, alebo pšeničná celozrnná múka
- 30 g zemiakové vločky (alebo jeden uvarený zemiak - treba ubrať trochu tekutiny)
- 200 g jogurt
- 600 g voda
- 1 PL Soľ
- 30 g Olivový olej
Plnka
- 600 g Feta syr,
- 3 vajíčka,
- pažitka
Na potretie:
- petržlenová vňať
- olivový olej
- cesnak