Zdielať recept

Cesnakové placky plnené Feta syrom

Postup

  • Z uvedených surovín vypracujte cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z droždia to môže trvať 2 hodiny, pri verzii z kvásku 6-10 hodín. Záleží od okolitej teploty a sily kvásku.

    Pripravte si plnku, dobre vidličkou roztlačte feta syr a vymiešajte s vajíčkami a pažitkou.

    Nakysnuté cesto rozdeľte na 40 g veľké časti, utiahnice malé bochníčky a nechajte chvíľku odpočívať, aby povolili. Treba mať dobre pomúčenú dosku, aby sa nelepili.

    Placku urobíte tak, že na pomúčenej doske jeden bochník rukami roztlačte na kruh na hrúbku asi 3 mm, naňho dajte kopcom PL plnky, trochu roztiahnite po povrchu okrem krajov, prikryte druhou plackou, pritlačte a mierne povaľkajte na tenkú placku. Placky nechajte odpočívať na pomúčenej doske asi 2 hodiny. Pri verzii z droždia 15 min.

    Opekajte z oboch strán na suchej panvici.

    Po opečení potrite olivovým olejom, v ktorom ste rozmiešali roztlačený cesnak a nakrájanú petržlenovú vňaťku.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Cesnakové placky plnené Feta syrom?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 200 g LM, alebo 40 g droždie
  • 500 g Kamutová, alebo Špaldová múka
  • 300 g Prastará múka aurora, alebo špaldová múka
  • 200 g jednozrnka, alebo pšeničná celozrnná múka
  • 30 g zemiakové vločky (alebo jeden uvarený zemiak - treba ubrať trochu tekutiny)
  • 200 g jogurt
  • 600 g voda
  • 1 PL Soľ
  • 30 g Olivový olej

Plnka

  • 600 g Feta syr,
  • 3 vajíčka,
  • pažitka

Na potretie:

  • petržlenová vňať
  • olivový olej
  • cesnak