Spracovanie:
-
Recept:
450 g Rozkvas (150 g kvások + 150 g voda + 150 g pšeničná hladká múka) nechajte rozkvasiť pokiaľ nezdvojnásobí objem
500 g špaldová hladká múka
100 g pšeničná celozrnná múka
250 g Grahamová múka mlyn Špačince
600 g mlieko
100 g olej
1,5 PL soľ
slad
Z uvedených surovín si vymieste kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od dna misy a je pekne elastické.
Cesto po vymiesení nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Môže to trvať asi 8 hodín. Čas je len orientačný, veľmi záleží na teplote v miestnosti.
Po nakysnutí rozdeľte na rovnakých 6 dielov, každý diel poprekladajte, utiahnite na malé bochníčky a poukladajte do ošatky. Ak nemáte takúto ošatku, kľudne ich uložte do kruhu na plech. Pri ukladaní vždy stenu kde sa budú dotýkať potrite vodou. Nechajte finálne nakysnúť znovu na dvojnásobok. Môže to trvať asi 2-3 hodiny.
Pečte pri teplote 200 St. C. asi 35-40 minút vo vopred vyhriatej rúre.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 450 g Rozkvas (150 g kvások + 150 g voda + 150 g pšeničná hladká múka) nechajte rozkvasiť pokiaľ nezdvojnásobí objem
- 500 g špaldová hladká múka
- 100 g pšeničná celozrnná múka
- 250 g Grahamová múka mlyn Špačince
- 600 g mlieko
- 100 g olej
- 1,5 PL soľ
- slad