Zdielať recept

Špaldové grahamové žemle

Už dlho mám ošatku na tento venček, ale nikdy som ju nevyužila, tak som to skúsila s týmito Grahamkami. Vyzerá to úžasne, že? Asi ju budem používať častejšie.

Spracovanie:

  • Recept:

    450 g Rozkvas (150 g kvások + 150 g voda + 150 g pšeničná hladká múka) nechajte rozkvasiť pokiaľ nezdvojnásobí objem

    500 g špaldová hladká múka

    100 g pšeničná celozrnná múka

    250 g Grahamová múka mlyn Špačince

    600 g mlieko

    100 g olej

    1,5 PL soľ

    slad

    Z uvedených surovín si vymieste kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od dna misy a je pekne elastické.

    Cesto po vymiesení nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Môže to trvať asi 8 hodín. Čas je len orientačný, veľmi záleží na teplote v miestnosti.

    Po nakysnutí  rozdeľte na rovnakých 6 dielov, každý diel poprekladajte, utiahnite na malé bochníčky a poukladajte do ošatky. Ak nemáte takúto ošatku, kľudne ich uložte do kruhu na plech. Pri ukladaní vždy stenu kde sa budú dotýkať potrite vodou. Nechajte finálne nakysnúť znovu na dvojnásobok. Môže to trvať asi 2-3 hodiny.

    Pečte pri teplote 200 St. C. asi 35-40 minút vo vopred vyhriatej rúre.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Špaldové grahamové žemle?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 450 g Rozkvas (150 g kvások + 150 g voda + 150 g pšeničná hladká múka) nechajte rozkvasiť pokiaľ nezdvojnásobí objem
  • 500 g špaldová hladká múka
  • 100 g pšeničná celozrnná múka
  • 250 g Grahamová múka mlyn Špačince
  • 600 g mlieko
  • 100 g olej
  • 1,5 PL soľ
  • slad