Postup
-
Z uvedených surovín vypracujte kompaktné cesto, ktoré necháte odpočívať pri izbovej teplote pri kváskovej verzii 6 hodín a na noc dajte stuhnúť do chladničky. Ak robíte verziu bez kvásku, rovno po vymiesení ho vložte do chladničky.
Na druhý deň na dobre pomúčenej doske cesto rozvaľkajte na 3 mm a vykrajujte požadované tvary.
Pečte pri teplote 180 St.C asi 10 minút.
Po upečení zlepte lekvárom
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
“Sú úžasné, čítam si recept vo svojom zošite, kde mam svoje obľúbené recepty a tento k nim už patrí. Ide sa na vec, minulý rok som ich robila na 2krat. Tento rok budú súčasťou Mikulášských pohárov pre mojich milovaných. ”
Cesto:
- 150 g trstinový cukor
- 200 g maslo
- 300 g celozrnná manitoba Aida 3.3 (alebo celozrnná špaldová múka)
- 100 g špaldová hladká múka
- 1Pl škorice
- 1 PL kardamon (kto nemá rád vynechá)
- 1 prášok do pečiva
- 1 vajce
- 40 g kvások (nemusí byť, ak nekváskujete vynechajte)
- 150 g jogurt
- 1 PL citrónovej šťavy
Na zlepenie:
- pomarančovo-zázvorový džem