Celozrnné hviezdičky s pomarančovo zázvorovým džemom

Tieto škoricové celozrnné hviezdičky s pomarančovo-zázvorovým džemom sú absolútne úžasné. Vyskúšajte a uvidíte, že ich budete piecť pravidelne.

Keď som prvý krát vyskúšala celozrnnú Manitobu, vedela som hneď, že to je láska navždy . A už som v hlave mala kopec možností, kde ju využiť. A tu je jedna z nich.

Recept je na 30 ks už zlepených koláčikov. Záleží od veľkosti Vašej formičky

Postup

  • Z uvedených surovín vypracujte kompaktné cesto, ktoré necháte odpočívať pri izbovej teplote pri kváskovej verzii 6 hodín a na noc dajte stuhnúť do chladničky. Ak robíte verziu bez kvásku, rovno po vymiesení ho vložte do chladničky.

    Na druhý deň na dobre pomúčenej doske cesto rozvaľkajte na 3 mm a vykrajujte požadované tvary.

    Pečte pri teplote 180 St.C asi 10 minút.

    Po upečení zlepte lekvárom

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Celozrnné hviezdičky s pomarančovo zázvorovým džemom?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 150 g trstinový cukor
  • 200 g maslo
  • 300 g celozrnná manitoba Aida 3.3 (alebo celozrnná špaldová múka)
  • 100 g špaldová hladká múka
  • 1Pl škorice
  • 1 PL kardamon (kto nemá rád vynechá)
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vajce
  • 40 g kvások (nemusí byť, ak nekváskujete vynechajte)
  • 150 g jogurt
  • 1 PL citrónovej šťavy

Na zlepenie:

  • pomarančovo-zázvorový džem