Zdielať recept

100% celozrnné ražné makové žemličky

Raž alebo nenávidíte, alebo milujete. Aj keď ražné pečivo nie je nadýchané ako pšeničné, vydrží oveľa dlhšie a tá chuť je jednoducho neopakovateľná. Recept je na 6-9 ks žemličiek (podľa toho, aké veľké ich robíte):

Postup:

  • Cesto len ručne vymiesiť, aby sa spojili všetky suroviny, premiestniť na dobre pomúčenú dosku, rozdeliť na rovnaké diely, poprekladať, vygúľať na guľky, vyváľať v ovsených vločkách a nechať nakysnúť 5-6 hodín pri izbovej teplote.

    Piecť pri teplote 220 St.C. asi 30 minút.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept 100% celozrnné ražné makové žemličky?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 400 g rozkvas z celozrnnej ražnej múky (100 g ražný kvások, 150 g voda, 150 g múka, necháte nakysnúť na dvojnásobok a použijete do cesta)
  • 460 g ražná chlebová múka (ja som použila ražnú celozrnnú)
  • 400 g mlieko
  • 150 g nemletý mak
  • soľ
  • rasca