Burgrové žemle a Avokádo-beef burger

Čas burgrov je tu. A tento avokádo-beef burger bol ako inak s kváskovou žemľou doma upečenou. Ak chcete robiť burgre s droždím pridajte namiesto kvásku len 60 g droždia a pred miesením ho rozrobte so 100 ml. vlažného mlieka, ktoré odčítate z receptu a s lyžicou cukru . a nechajte nakysnúť asi 15 minút. Doby kysnutia cesta v tom prípade treba upraviť a to tak, že po vymiesení cesto necháme nakysnúť 1-2 hodiny pokiaľ nezdvojnásobí objem a pri finálnom kysnutí po vytvarovaní burgrov necháme kysnúť 20 minút.

Postup:

  • Môžem Vám povedať, že je to super burgrová žemla, taká ani sladká ani slaná. Presne ako má byť.

    Vypracovala som vláčne cesto, ktoré sa odliepalo od misy a nechala nakysnúť na dvojnásobok. Veľmi sa mu nechcelo, trvalo to cez noc a ráno som ešte čakala, aby dokyslo. Asi tak 9-10 hodín. Na tieto denné teploty dosť dlho. ale nespoliehajte sa na to, ak by ste ich piekli, možno bolo v noci chladnejšie.

    Vytvarovala som žemle, pouťahovala a nechala znovu nakysnúť na dvojnásobok.

    Nakysnuté žemle som potrela vajíčkom a posypala sezamom.

    Piekli sa asi 35 minút na 200 St.C.

    Základom burgrov je Avokádová pasta, ktorú som urobila z dvoch zrelých avokád, ktoré som roztlačila vidličkou, pridala horčicu, trochu sojovej omáčky, lyžičku cukru, na drobno nasekanú cibuľku, korenie, soľ.

    A samozrejme steak zo sviečkovej, alebo kľudne aj kurací, ktorý som si dve hodiny pred prípravou namarinovala. Nie veľmi výraznými koreninami, aby som neprekryla chuť mäska. Skôr len olivový olej, sojová omáčka, soľ, čierne korenie, štipku chilly a trošku papriky. Kto má rád výraznejšie chute, stačí okoreniť hocičím. A najmä beef medium, aby bol pekne mäkučký a plný chuti.

    Vrele ich odporúčam k letnej grilovačke.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Burgrové žemle a Avokádo-beef burger?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 150 g LM kvásku
  • 250 g Manitoba
  • 350 g špalda Pernerka
  • 280 g mlieko
  • 2 PL med
  • 2 čl. soľ
  • 1 vajce
  • 70 g oleja