Postup:
-
Ak chcete aby boli Brioche viac čokoládové pridajte voliteľnú prísadu Kakao, ktoré vopred rozmiešate v mlieku .
Z uvedených prísad vypracujte kompaktné cesto, ktoré nechajte nakysnúť asi 6-10 hodín pokiaľ nezdvojnásobí objem. čas záleží od ročného obdobia.
Cesto je veľmi lepivé, ale ľahko sa s nim pracuje. Pracujte naolejovanými rukami, vložte ho do formy a nechajte zdvojnásobiť objem.
Po zdvojnásobení objemu dajte piecť na 40 min. do vopred vyhriatej rúry na 180 st.
Formy som použila dve malé, ale ak máte väčšiu formu na bábovku, prípadne nejaké iné formy, cesto si rozdeľte podľa potreby, ale všeobecne by malo cesto byť kúsok vyššie ako 1/3 formy, lebo o tretinu formy narastie pri kysnutí a o tretinu pri pečení.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Na cesto:
- 500 g hladkej múky
- 150 g LM (alebo prášok do pečiva)
- 160 g mlieko
- 150 g cukor
- 250 g maslo
- 5 vajec
- vanilka
- štipka soli
- kokos, kúsky čokolády
Voliteľné
- 70 g kakao + 50 g mlieka