Bábovka

Bábovky sú také vznešené koláče a vždy sa dajú upiecť inak. Aj v starých filmoch ju dámy jedli k šálke čaju o piatej. A tato Tvarohovo-ovocná bábovka je naozaj luxusná. Plná tvarohu a ovocia. Pre kváskovačov aj nekváskovačov.

Postup:

  • Marhule, alebo marhuľový alebo iný ovocný kompót

    1. Zo surovín na cesto vyšľahajte v robote s balónovou metlou cesto. Šľahajte dovtedy, pokiaľ sa všetko maslo nerozšľahá.

    Kto chce si môže polovičku cesta zafarbiť kakaom. (pridajte aj pár lyžíc tekutiny)

    Kto nekváskuje, môže pokračovať bodom 2, kto kváskuje, nechá cesto prekvasiť pri izbovej teplote asi 6-8 hodín.

    2. V robote si vyšľahajte jednu aj druhú plnku.

    3. striedavo vrstvite cesto, pudingy a ovocie tak, aby spodku aj na vrchu bolo cesto. ovocie dajte medzi dva pudingy

    4. Pečte vo vopred vyhriatej rúre asi 1 hodinu.

    5. Nechajte chladnúť vo forme, až po vychladnutí vyklopte.

    Polejte čokoládou a nechajte stuhnúť. Čokoládu si pripravujem z bežnej tabuľky čokolády a masla. Nechám spolu nad parou roztopiť.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Bábovka?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • lyžica ražného, alebo pšeničného kvásku (kto nekváskuje vynechá)
  • 200 g polohrubej múka
  • 100 g hladkej pšeničnej 00
  • 200 g cukor krupica
  • 120 g zmäknutého masla
  • 300 ml mlieka
  • 1 vajce
  • vanilkový cukor
  • prášok do pečiva

Plnka 1:

  • 1 vanička tvarohu
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • 2 vanilkové pudingy
  • 1 vanilkový cukor
  • 100-150 g práškový cukor podľa chuti
  • Všetko spolu vyšľahajte v robote

Plnka2:

  • 1 vanička tvarohu
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • 2 čokoládové pudingy
  • 1 vanilkový cukor
  • 100-150 g práškový cukor podľa chuti
  • Všetko spolu vyšľahajte v robote