Zdielať recept

Bagety

Pri týchto kváskových bagetách som využila chladničkové kysnutie v prvej aj v druhej fáze. Teda po zamiesení cesta aj po vytvarovaní v ošatkách. Toto kysnutie je vhodné najmä vtedy, keď nemáte príliš veľa času na to, aby ste celý proces zvládli za jeden deň.

Postup

  • 17.00 zmiešajte vodu s múkou a nechajte prebehnúť autolýzu 2 hodiny
    19.00 Pridajte kvások a nechajte prebehnúť fermentolýzu hodinu
    20.00 Pridajte soľ, olej a slad a vymieste cesto (trvá to asi 8-10 min.), zalaminujte, dajte do nádoby a pri izbovej teplote preložte 2-3x. V letných horúčavách cesto rovno vložte do chladničky a preklady robte tak, že ho vytiahnete, preložíte a vložíte späť

    Cesto nechajte v chladničky kysnúť do rána.
    Ráno vyberte z chladničky, ak cesto nenakyslo dostatočne, preložte ho a nechajte dokysnúť.
    rozdeľte na tri časti, stočte do ošatiek na bagety a nechajte ďalej kysnúť v ošatke v chladničke 10-12 hod., alebo nechajte nakysnúť pri izbovej teplote.

    Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 250 St.C so záparou, 15 min., a ďalších 5 min. bez zápary na 200 St.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Bagety?
Kliknutím vyberte

Cesto

  • 600 g pšeničná chlebová múka, alebo manitoba
  • 500 g voda
  • 3 PL olej
  • 2 čl soľ
  • 50 g kvásku LM, alebo ražného