Postup
-
17.00 zmiešajte vodu s múkou a nechajte prebehnúť autolýzu 2 hodiny
19.00 Pridajte kvások a nechajte prebehnúť fermentolýzu hodinu
20.00 Pridajte soľ, olej a slad a vymieste cesto (trvá to asi 8-10 min.), zalaminujte, dajte do nádoby a pri izbovej teplote preložte 2-3x. V letných horúčavách cesto rovno vložte do chladničky a preklady robte tak, že ho vytiahnete, preložíte a vložíte späťCesto nechajte v chladničky kysnúť do rána.
Ráno vyberte z chladničky, ak cesto nenakyslo dostatočne, preložte ho a nechajte dokysnúť.
rozdeľte na tri časti, stočte do ošatiek na bagety a nechajte ďalej kysnúť v ošatke v chladničke 10-12 hod., alebo nechajte nakysnúť pri izbovej teplote.Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 250 St.C so záparou, 15 min., a ďalších 5 min. bez zápary na 200 St.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 600 g pšeničná chlebová múka, alebo manitoba
- 500 g voda
- 3 PL olej
- 2 čl soľ
- 50 g kvásku LM, alebo ražného