Baileysky

Postup:

  • Verzia s kváskom:
    1. 8-10 hodín vopred si pripravte rozkvas a počkajte než zdvojnásobí objem
    2. Zmäknuté maslo vymiešajte s cukrom, pridajte ostatné suroviny vrátane rozkvasu a vymiešajte.
    3. Nechajte odpočívať pri izbovej tepote aby kvások spracoval múku asi 6 hodín.
    4. Vymastite si formu na pečenie minibáboviek, donutiek, alebo muffín a vysypte múkou.
    5. Cesto prelejte do formy na pečenie a nechajte kysnúť ešte 2 hodiny,
    6. Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C 35 minút.
    7. Polejte čokoládou a posypte orieškami.
    8. Vyšľahajte si jednu šľahačkovú smotanu so stužovačom a pridajte do nej trochu Baileys likéru a premiešajte.
    9. Ozdobte vrch koláčikov šľahačkou pomocou cukrárenského vrecka.

    Verzia bez kvásku:
    1. Zmäknuté maslo vymiešajte s cukrom, pridajte ostatné suroviny a vymiešajte.
    2. Vymastite si formu na pečenie minibáboviek, donutiek, alebo muffín vysypte múkou a nalejte do nej cesto.
    3. Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C 35 minút.
    4. Polejte čokoládou a posypte orieškami.
    5. Vyšľahajte si jednu šľahačkovú smotanu so stužovačom a pridajte do nej trochu Baileys likéru a premiešajte.
    6. Ozdobte vrch koláčikov šľahačkou pomocou cukrárenského vrecka.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Baileysky?
Kliknutím vyberte

Rozkvas - verzia s kváskom:

  • 50 g LM
  • 50 g mlieka
  • 50 g pšeničnej múky
  • Suroviny zmiešajte, nechajte nakysnúť na dvojnásobok a ďalej použite do cesta

Suroviny na cesto - verzia s kváskom:

  • 150 g nakysnutý rozkvas,
  • 100 g jogurt,
  • 2 vajcia,
  • 200 g pšeničná, alebo špaldová hladká múka,
  • 125 g maslo,
  • 90 g cukor,
  • 50 ml Baileys likér,
  • 1/2 lyžičky sódy bicarbóny,
  • šťava a kôra z 1 citróna,
  • 1 vanilkový cukor,
  • vanilka,
  • kúsky čokolády

Verzia bez kvásku:

  • 150 g jogurt,
  • 2 vajcia,
  • 250 g pšeničná, alebo špaldová hladká múka,
  • 125 g maslo,
  • 90 g cukor,
  • 50 ml Baileys likér,
  • 1/2 lyžičky sódy bicarbóny,
  • šťava a kôra z 1 citróna,
  • 1 vanilkový cukor,
  • vanilka,
  • kúsky čokolády