Banánové šišky s čokoládovou náplňou

Doma mi začali prezrievať banány a preto som skúsila tieto Banánové šišky s čokoládovou náplňou. si môžete urobiť kváskové, s droždím, alebo dokonca s práškom do pečiva. Nižšie máte všetky tri verzie. Sú vynikajúce a keď si ich urobíte s náplňou budú naozaj neodolateľné.

Postup:

  • Verzia z kvásku:

    300 g rozkvasu (100 g kvások LM, alebo ražný + 100 g mieka + 100 g pšeničnej hladkej múky). Necháte nakysnúť na dvojnásobok a použijete nižšie do cesta.

    4 zrelé banány
    100 g cukor
    350 g múka
    štipka soli.

    Z rozkvasu a ostatných surovín vypracujete nelepivé cesto. Banány pridajte roztlačené na kašu. Ak sa Vám zdá príliš riedke, pridajte múku, alebo naopak pridajte mlieko. Záleží od toho, aké banány ste použili.

    Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok, Môže to trvať 6-9 hodín. Po nakysnutí premiestnite na pomúčenú dosku, rozdeľte na rovnaké diely, urobte bochníčky, ktoré nechajte finálne nakysnúť 3 hodiny.

    Pred vysmážaním bochníčky stlačte dlaňou, a dajte do rozpáleného oleja vysmážať

    Verzia s droždím:

    4 zrelé banány
    100 g cukor
    450 g múka
    100 g mlieka
    40 g droždia
    štipka soli

    Z droždia, časti mlieka a lyžičky cukru nechajte nakysnúť kvások asi 15 minút. Ďalej k nemu primiešajte ostatné suroviny a vypracujete nelepivé cesto. Banány pridajte roztlačené na kašu. Ak sa Vám zdá príliš riedke, pridajte múku, alebo naopak pridajte mlieko. Záleží od toho, aké banány ste použili.

    Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok, asi 1,5 - 2 hodiny. Po nakysnutí premiestnite na pomúčenú dosku, rozdeľte na rovnaké diely, urobte bochníčky, ktoré nechajte finálne nakysnúť 15-20 minút.

    Pred vysmážaním bochníčky stlačte dlaňou, a dajte do rozpáleného oleja vysmážať

    Verzia z prášku do pečiva:

    4 zrelé banány

    100 g cukor
    450 g múky
    100 g mlieka
    1 prášok do pečiva
    1 kl sódy bicarbóny
    štipka soli

    Z uvedených surovín vypracujte cesto. Banány pridajte roztlačené na kašu.

    Z cesta si urobte bochníčky a vysmážajte v rozpálenom oleji.

    Po vychladnutí šišky naplňte ľubovoľným krémom. Ja som použila tento:

    1 vaničku jemného tvarohu rozmixovať tyčovým mixérom, pridať 1 mascarpone, pridať čokoládovú nátierku (BIO kupovanú v DM), vyšľahať v robote s balónovou metlou do peny a pomocou cukrárenského vrecka naplniť. Pred plnením si v šiške pomocou noža urobte do hĺbky dieru.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Banánové šišky s čokoládovou náplňou?
Kliknutím vyberte

Verzia z kvásku:

  • 300 g rozkvasu (100 g kvások LM, alebo ražný + 100 g mieka + 100 g pšeničnej hladkej múky). Necháte nakysnúť na dvojnásobok a použijete nižšie do cesta.
  • 4 zrelé banány
  • 100 g cukor
  • 350 g múka
  • štipka soli

Verzia s droždím:

  • 4 zrelé banány
  • 100 g cukor
  • 450 g múka
  • 100 g mlieka
  • 40 g droždia
  • štipka soli

Verzia z prášku do pečiva:

  • 4 zrelé banány
  • 100 g cukor
  • 450 g múky
  • 100 g mlieka
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 kl sódy bicarbóny
  • štipka soli