Zdielať recept

Banánovo-čokoládová bábovka

Táto kysnutá bábovka vznikla len preto, že bolo treba minúť prezreté banány. A veruže je to veľká a chutná krásavica.

Postup:

  • 1. Z uvedených surovín vypracujte nelepivé, pružné, kompaktné cesto. Maslo pridávajte nakoniec. Miesenie môže trvať aj 20 minút.

    2. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok.

    3. Nakysnuté cesto premiestnite na pomúčenú dosku a rozvaľkajte na obdĺžnik.

    4. Na cesto natrite puding a poukladajte na kolieska nakrájané banány.

    5. Banány mierne roztlačte vidličkou.

    6. Plát cesta zaviňte do rolády a stočte do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie.

    7. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny.

    8. Pečte pri teplote 180 St.C asi 50-60 minút.

    9. Po vyklopení nechajte vychladnúť na mriežke.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Banánovo-čokoládová bábovka?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 100 g pšeničná múka, 100 g kvások, 100 g voda.
  • Zmiešajte suroviny, nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite ďalej do cesta.

Cesto:

  • Nakysnutý rozkvas
  • 400 g pšeničná hladká múka
  • 200 g hladká špaldová múka
  • 100 g celozrnná pšeničná múka
  • 270 g mlieko
  • 4 žĺtka
  • 200 g cukor
  • 100 g maslo
  • štipka soli

Na náplň:

  • 3-4 banány
  • 3 husté uvarené čokoládové pudingy