Postup:
-
1. Z uvedených surovín vypracujte nelepivé, pružné, kompaktné cesto. Maslo pridávajte nakoniec. Miesenie môže trvať aj 20 minút.
2. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok.
3. Nakysnuté cesto premiestnite na pomúčenú dosku a rozvaľkajte na obdĺžnik.
4. Na cesto natrite puding a poukladajte na kolieska nakrájané banány.
5. Banány mierne roztlačte vidličkou.
6. Plát cesta zaviňte do rolády a stočte do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie.
7. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny.
8. Pečte pri teplote 180 St.C asi 50-60 minút.
9. Po vyklopení nechajte vychladnúť na mriežke.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 100 g pšeničná múka, 100 g kvások, 100 g voda.
- Zmiešajte suroviny, nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite ďalej do cesta.
Cesto:
- Nakysnutý rozkvas
- 400 g pšeničná hladká múka
- 200 g hladká špaldová múka
- 100 g celozrnná pšeničná múka
- 270 g mlieko
- 4 žĺtka
- 200 g cukor
- 100 g maslo
- štipka soli
Na náplň:
- 3-4 banány
- 3 husté uvarené čokoládové pudingy