Banánovo-jablkové lievance

Neviete už čo v tomto období urobiť deťom na obed? Alebo neviete čo s prebytočným kváskom? Urobte si tieto jednoduché lievance a vybavíte obidve veci naraz. Dokonca si ich môžu urobiť aj nekváskovači, ktorí jednoducho kvások vynechajú a môžu hneď po zamiesení robiť tieto úžasné lievance.

Postup:

  • Všetky suroviny okrem banánov a jabĺk zmiešajte a nechajte cez noc nakysnúť v chladničke (mne kyslo 15 hodín) , alebo 6 hodín pri izbovej teplote.

    Po nakysnutí ponorným mixerom.do cesta zamixujte banány a nastrúhané jablko. Podľa toho ako šťavnaté je jablko si konzistenciu cesta prispôsobte. Ak ich chcete tenšie, vtedy môžete pridať mlieko, alebo hrubšie, vtedy do cesta pridajte ešte ovsené vločky. Cesto ma byť hustejšie ako cesto na palacinky.

    Cesto lejte naberačkou na rozpálený olej a vysmážajte lievance.

    Po upečení ozdobte podľa Vášho želania.

    Dobru chuť želá Petronela Burianová.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Banánovo-jablkové lievance?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 3 PL kvások 100% hydratovaný ražný alebo pšeničný
  • 100 g celozrnná špaldová múka
  • 100 g polohrubá pšeničná múka
  • 200 g mlieko
  • 2 vajcia
  • 50 g cukor
  • 6 polievk. lyžíc ovsených vločiek
  • 1 č.l. sódy bicarbóny
  • 4 prezreté banány
  • 1 jablko