Postup:
-
Všetky suroviny okrem banánov a jabĺk zmiešajte a nechajte cez noc nakysnúť v chladničke (mne kyslo 15 hodín) , alebo 6 hodín pri izbovej teplote.
Po nakysnutí ponorným mixerom.do cesta zamixujte banány a nastrúhané jablko. Podľa toho ako šťavnaté je jablko si konzistenciu cesta prispôsobte. Ak ich chcete tenšie, vtedy môžete pridať mlieko, alebo hrubšie, vtedy do cesta pridajte ešte ovsené vločky. Cesto ma byť hustejšie ako cesto na palacinky.
Cesto lejte naberačkou na rozpálený olej a vysmážajte lievance.
Po upečení ozdobte podľa Vášho želania.
Dobru chuť želá Petronela Burianová.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 3 PL kvások 100% hydratovaný ražný alebo pšeničný
- 100 g celozrnná špaldová múka
- 100 g polohrubá pšeničná múka
- 200 g mlieko
- 2 vajcia
- 50 g cukor
- 6 polievk. lyžíc ovsených vločiek
- 1 č.l. sódy bicarbóny
- 4 prezreté banány
- 1 jablko