Zdielať recept

Bavorské lúhované pečivo s oškvarkami a semiačkami

Postup:

  • 1. V mise rozrobíme LM s vodou. Primiešame múku a pivo a necháme postáť 2 hodiny aby prebehla autolýza,

    2. Následne primiešame kvások a necháme hodinu zakryté postáť, aby prebehla fermentolýza.

    3. Primiešame soľ a ostatné suroviny a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme 6-9 hodín nakysnúť. Záleží od okolitej teploty. Dôležité je, aby zdvojnásobilo objem.

    4. Nakysnuté cesto rozdelíme na 10 dielov a každý z nich vygúľame na asi 50 cm dlhé pásy.

    5. Preložíme na polovicu a prepletáme ich do špirály. Nakoniec spojíme oba konce a vznikne nám zapletený kruh.

    6. Vyformované pečivo necháme 30 min. odpočívať.

    7. Medzitým si pripravíme si lúh z vody a sódy bikarbony. Necháme sódu rozpustiť vo vode a necháme zovrieť.

    8. Pečivo premiestnime pomocou naberačky na 30 sekúnd ponoríme vo vode. Ak pláva na povrchu, po 15 sec. otočíme. Vyberieme a ukladáme na plech.

    9. Posypeme semiačkami, soľou a pečieme cca 30 min. na 210 stupňoch.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Bavorské lúhované pečivo s oškvarkami a semiačkami?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 150 g LM
  • 700 Manitoby (alebo hladkej múky)
  • 1 kyslá smotana
  • 70 g. bravčovej masti s oškvarkami
  • 150 g čierneho piva
  • 200 ml vody
  • 2 ČL soli
  • Na lúh: 1 l vody a 80 g sódy bikarbóny
  • Rôzne semiačka na posypanie
  • Hrubozrnná soľ na posypanie