Beef steak s tagliatelle

Je to jedno z mojich obľúbených letných jedál. Cestoviny môžete podávať aj bez mäsa, alebo ako prílohu k letnej grilovačke.

Postup:

  • Domáce jednoduché cestoviny:

    Suroviny:

    300 g hladká múka (alebo 200 g hladká múka a 100 g Semolina)
    3 ks vajcia
    1 PL olivový olej
    Trochu vody
    1 č.l. soľ

    Postup:

    1. Múku zmiešajte so soľou, vysypte na pracovnú dosku, v strede urobte do nej jamku. Vajíčka si rozšľahajte s olivovým olejom a vylejte do jamky v múke. Vypracujeme rukami hladké cesto, Ak treba, pridajte trošku vody, alebo ešte jeden vaječný žĺtok.
    2. Vypracované cesto zabaľte do fólie a dajte do chladničky na 30 min. odpočívať.
    3. Cesto rozvaľkajte pomocou valčeka, alebo strojčeka na cestoviny, posypte ho múkou, zrolujte a roládu nakrájajte na pásiky.
    4. Cestoviny môžete hneď uvariť v osolenej vode, alebo ich nechať usušiť a uskladniť v uzatvorenej nádobe.

    Tagliatelle s cukinou:

    Suroviny:

    Tagliatelle
    3 cukiny
    2 cibule
    1 hlavička cesnaku
    3 Farebné papriky
    20 ks Cherry paradajky
    Olej
    1 feferónka (kto má rád ostré)
    Soľ
    Čierne korenie

    Postup:

    1. Na oleji speňte cibuľku, pridajte roztlačený ošúpaný cesnak, na pásiky nakrájanú papriku, na kolieska nakrájanú cukinu, rozpolené cherry paradajky, osoľte a okoreňte a duste tak dlho, aby cukina bola all dente mierne chrumkavá.
    2. V osolenej vode uvarte cestoviny.
    3. Cestoviny primiešajte do zeleninovej zmesi.

    Steak

    1. Mäso na steak musí chvíľku odpočívať pri izbovej teplote. V prvom rade si ho umyte a osušte kuchynskou utierkou. Ak máte mäso vcelku, narežte ho na 3 cm hrubé steaky.
    2. Umytý hovädzí steak prudko opečte z oboch strán na troche olivového oleja, aby sa uzatvorili póry a mäso zostalo vo vnútri šťavnaté. Otáčajte len kliešťami, nikdy nepichajte do mäsa vidličkou. Opekajte 3-5 minút z každej strany podľa toho, ako chcete mať mäso prepečené. Či je dostatočne prepečené zistíte tak, že ho stlačíte prstami. Čím je mäkšie, tým menej je prepečené.
    3. Steaky po upečení posoľte morskou soľou a okoreňte. Nechajte odpočívať 5-10 minút v alobale, až potom narežte, inak Vám vytečie šťava na tanier.

    Medium rare je steak, ktorý je stredne prepečený a má ružové vnútro a hnedé kraje. Pečie sa 3 minúty z každej strany.

    Medium je stredne prepečený steak, ale vo vnútri ešte mierne ružový. Pečie sa z každej 4 minúty.

    Medium well je už lepšie prepečený steak, ale vo vnútri ešte stále mierne ružový. Tento už nie je tak šťavnatý. Pečie sa z každej strany 5 minút.

    Well done steak je celkom prepečený, Avšak takýto steak je už mierne suchý. Pečie sa z každej strany asi 6 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Beef steak s tagliatelle?
Kliknutím vyberte

Domáce jednoduché cestoviny:

  • 300 g hladká múka (alebo 200 g hladká múka a 100 g Semolina)
  • 3 ks vajcia
  • 1 PL olivový olej
  • Trochu vody
  • 1 č.l. soľ

Tagliatelle s cukinou:

  • Tagliatelle
  • 3 cukiny
  • 2 cibule
  • 1 hlavička cesnaku
  • 3 Farebné papriky
  • 20 ks Cherry paradajky
  • Olej
  • 1 feferónka (kto má rád ostré)
  • Soľ
  • Čierne korenie