Postup
-
1. Z Lievita Madre (alebo ražného kvásku nakŕmeného pšeničnou múkou), ktoré ste si deň vopred nakŕmili a surovín do cesta vymiesime kompaktné cesto, ktoré necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Mne to trvalo asi 8 hodín. môže to trvať 7-10 hodín podľa okolitej teploty a sily kvásku.
2. Cesto rozdelíme na osem častí, ktoré vygúľame do prameňov a upletieme Vianočku.
4. Necháme finálne nakysnúť 2-3 hodiny.
5. Pred pečením potrieť rozšľahaným vajíčkom, alebo bielkom a posypať podľa želania makom, mandľami, alebo sezamom.
6. Vianočku pečieme na 180 st.C. asi 40 minút do zlatova.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 150 g LM
- 650 g špaldová hladká múka
- 400 g kokosové, alebo mandľové mlieko
- 40 g olej
- 140 g cukor
- 1 vanilkový cukor
- kôra z citróna
- štipka soli