Zdielať recept

Bezlaktózová bezvaječná Vianočka

Čoraz viac ľudí ma rôzne alergie a intolerancie. Napriek tomu si nemusia odopierať ani takéto dobroty. Keďže ste viackrát pýtali recept na bezlaktózové sladké pečivo, pripravila som Vám túto Vianočku. Je to ale vlastne univerzálne cesto, z ktorého si môžete urobiť akýkoľvek koláč.

Postup

  • 1. Z Lievita Madre (alebo ražného kvásku nakŕmeného pšeničnou múkou), ktoré ste si deň vopred nakŕmili a surovín do cesta vymiesime kompaktné cesto, ktoré necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Mne to trvalo asi 8 hodín. môže to trvať 7-10 hodín podľa okolitej teploty a sily kvásku.

    2. Cesto rozdelíme na osem častí, ktoré vygúľame do prameňov a upletieme Vianočku.

    4. Necháme finálne nakysnúť 2-3 hodiny.

    5. Pred pečením potrieť rozšľahaným vajíčkom, alebo bielkom a posypať podľa želania makom, mandľami, alebo sezamom.

    6. Vianočku pečieme na 180 st.C. asi 40 minút do zlatova.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Bezlaktózová bezvaječná Vianočka?
Kliknutím vyberte

Cesto

  • 150 g LM
  • 650 g špaldová hladká múka
  • 400 g kokosové, alebo mandľové mlieko
  • 40 g olej
  • 140 g cukor
  • 1 vanilkový cukor
  • kôra z citróna
  • štipka soli