Zdielať recept

Brioche de café

Tieto nádherné briošky pripomínajúce talianske Panettone sme piekli na kurze u Joseph Pascual v Barcelone. Recept som si musela prispôsobiť našim múkam a podmienkam a taktiež zmeniť gramáže, ale to čo mi z toho vyšlo je niečo úžasné.

Take fluffy som ešte nič asi nemala.

Postup:

  • Kto nemá rád kávu, urobí obyčajný rozkvas s vodou a do cesta namiesto kávy dá mlieko, tak získa Brioche vanilla, alebo pridá ešte voliteľnú prísadu Kakao+voda a získa Brioche choco

    Rozkvas necháme zdvojnásobiť objem a pridáme ho do cesta spolu s ostatnými ingredienciami vymiesime cesto.

    Ak chcete aby boli Brioche viac čokoládové pridajte voliteľnú prísadu Kakao, ktoré vopred rozmiešate vo vode .

    Cesto necháme nakysnúť asi 6 hodín pokiaľ nezdvojnásobí objem.

    Cesto je veľmi lepivé, ale rozdelíme ho na rovnaké diely a naolejovanými rukami na naolejovanej doske vytvarujeme bochníky. (asi 10 ks.) , necháme ich 20 min oddýchnuť, naplníme nimi formy, a necháme zdvojnásobiť objem.

    Ak by sa Vám veľmi lepilo, netvarujte bochníky, ale len rozdeľte na jednotlivé diely, jemne každý poprekladajte a naplňte do formy.

    Zarobte si cesto na krustu zmiešaním uvedených prísad a cukrárskym vreckom nastriekame tenkú vrstvu na cesto v košíkoch.

    Posypte a dajte piecť na 40 min. do vopred vyhriatej rúry na 180 st.

    Formy som použila výška 8 cm a priemer 10 cm. Ak použijete iné, treba prispôsobiť aj počet bochníkov, ale všeobecne by malo cesto byť kúsok vyššie ako 1/3 košíka, lebo o tretinu narastie pri kysnutí a o tretinu pri pečení.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Brioche de café?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 150 g káva (ja som dala presso z kávovaru)
  • 150 g LM
  • 150 g manitoba alebo hladká pšeničná múka

Cesto:

  • 900 g Manitoba (alebo hladká pšeničná)
  • 180 g káva (tekutá)
  • 200 g cukor
  • 400 g maslo
  • 300 g vajcia (asi 6 ks)
  • vanilka
  • 35 g mlieko v prášku
  • vanilka
  • soľ
  • čokoládové kúsky, orechy

Voliteľné do cesta:

  • 70 g kakao + 50 g vody

Krusta:

  • 150 gr. mandľová múka
  • 240 g práškový cukor
  • 90 g zemiakový škrob
  • 90 g bielka

Na posyp podľa voľby:

  • mandľové plátky, nasekané orechy, granulovaný cukor, alebo nasekaná čokoláda