Zdielať recept

Brioška

Tieto úžasné minitortičky sú upečené podľa receptu na briošku, ktorú po upečení rozkrájate a vykrojíte z nej tvary, ktoré chcete finálne ozdobiť.

Postup:

  • Cesto vypracujeme v robote asi 20 minút pokiaľ nie je ako hodváb a naťahuje sa bez trhania ako blana a necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Pri izbovej teplote to môže trvať v závislosti od ročného obdobia a vonkajšej teploty od 6-9 hodín.

    Cesto jemne roztiahneme, poskladáme a stočíme do podlhovastej formy na pečenie.

    Necháte finálne nakysnúť 3 hodiny, potriete vajíčkom, posypete podľa želania a dáte piecť na 180 st asi 45 minút.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Brioška?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 100 g Manitoby, alebo pšeničnej hladkej múky
  • 100 g vody
  • 100 g LM
  • Rozkvas necháme nakysnúť, aby zdvojnásobil objem.

Cesto:

  • hotový rozkvas
  • 400 g múka hladká pšeničná
  • 100 g múka hladká špaldová
  • 160 g voda
  • 150 g cukor
  • 60 g. vajcia
  • štipka soli
  • citrónová kôra
  • Môžete pridať orechy, alebo sušene ovocie, kúsky čokolády ...