Postup:
-
Cesto vypracujeme v robote asi 20 minút pokiaľ nie je ako hodváb a naťahuje sa bez trhania ako blana a necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Pri izbovej teplote to môže trvať v závislosti od ročného obdobia a vonkajšej teploty od 6-9 hodín.
Cesto jemne roztiahneme, poskladáme a stočíme do podlhovastej formy na pečenie.
Necháte finálne nakysnúť 3 hodiny, potriete vajíčkom, posypete podľa želania a dáte piecť na 180 st asi 45 minút.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 100 g Manitoby, alebo pšeničnej hladkej múky
- 100 g vody
- 100 g LM
- Rozkvas necháme nakysnúť, aby zdvojnásobil objem.
Cesto:
- hotový rozkvas
- 400 g múka hladká pšeničná
- 100 g múka hladká špaldová
- 160 g voda
- 150 g cukor
- 60 g. vajcia
- štipka soli
- citrónová kôra
- Môžete pridať orechy, alebo sušene ovocie, kúsky čokolády ...