Zdielať recept

Briošková roláda

Postup:

  • Recept je na 1-2 briošky

    Cesto vypracujeme v robote asi 10 minút, rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme 100-150 g kakaa a 50 g vody. Obidve cesta ešte ďalej miesime 10 minút, pokiaľ nie je ako hodváb a naťahuje sa bez trhania ako blana a necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Pri izbovej teplote to môže trvať v závislosti od ročného obdobia a vonkajšej teploty od 6-9 hodín.

    Obidve cesta rozvaľkáme na čo najtenšie. Spodné cesto postriekame vodou a naňho položíme druhé cesto. Uložíme do podlhovastej formy na pečenie. Prípadne môžete urobiť i iné tvary a uložiť napr. do tortovej formy, alebo bábovkovej. Tiež môžete piecť ako závin na plechu bez formy. Je to len na Vás.

    Necháte finálne nakysnúť 3 hodiny, potriete vajíčkom, posypete podľa želania a dáte piecť na 180 st. Ak máte len čisto záviny, bude im stačiť asi 45 minút. Ak máte iný väčší tvar, tak 45-50 minút. Bábovka potrebuje aj 60 minút.

    Po dopečení nechajte vychladnúť na mriežke.

    Dobrú chuť želá

    Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Briošková roláda?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 100 g Manitoby, alebo pšeničnej hladkej múky
  • 100 g vody
  • 100 g LM
  • Rozkvas necháme nakysnúť, aby zdvojnásobil objem.

Cesto:

  • hotový rozkvas
  • 400 g múka hladká pšeničná
  • 100 g múka hladká špaldová
  • 160 g voda
  • 150 g cukor
  • 60 g. vajcia
  • štipka soli
  • citrónová kôra
  • 100 - 150 g Kakao
  • Môžete pridať orechy, alebo sušené ovocie, kúsky čokolády ...