Postup:
-
Recept je na 1-2 briošky
Cesto vypracujeme v robote asi 10 minút, rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme 100-150 g kakaa a 50 g vody. Obidve cesta ešte ďalej miesime 10 minút, pokiaľ nie je ako hodváb a naťahuje sa bez trhania ako blana a necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Pri izbovej teplote to môže trvať v závislosti od ročného obdobia a vonkajšej teploty od 6-9 hodín.
Obidve cesta rozvaľkáme na čo najtenšie. Spodné cesto postriekame vodou a naňho položíme druhé cesto. Uložíme do podlhovastej formy na pečenie. Prípadne môžete urobiť i iné tvary a uložiť napr. do tortovej formy, alebo bábovkovej. Tiež môžete piecť ako závin na plechu bez formy. Je to len na Vás.
Necháte finálne nakysnúť 3 hodiny, potriete vajíčkom, posypete podľa želania a dáte piecť na 180 st. Ak máte len čisto záviny, bude im stačiť asi 45 minút. Ak máte iný väčší tvar, tak 45-50 minút. Bábovka potrebuje aj 60 minút.
Po dopečení nechajte vychladnúť na mriežke.
Dobrú chuť želá
Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 100 g Manitoby, alebo pšeničnej hladkej múky
- 100 g vody
- 100 g LM
- Rozkvas necháme nakysnúť, aby zdvojnásobil objem.
Cesto:
- hotový rozkvas
- 400 g múka hladká pšeničná
- 100 g múka hladká špaldová
- 160 g voda
- 150 g cukor
- 60 g. vajcia
- štipka soli
- citrónová kôra
- 100 - 150 g Kakao
- Môžete pridať orechy, alebo sušené ovocie, kúsky čokolády ...