Zdielať recept

Broskyne v perine

Postup:

  • Tvaroh, vajcia a cukor zmiešajte ponorným mixérom a následne primiešajte mascarpone.

    Zo surovín na cesto vypracujte kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy. Mieste asi 20 minút.

    Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Po nakysnutí cesto premiestnite na pomúčenú dosku, rozdeľte na rovnaké diely podľa toho, aké veľké chcete mať koláče asi 150 g, každý poprekladajte, urobte bochníky, ktoré nechajte 20 minút oddychovať.

    Následne ich stlačte v strede dnom pohára a jamku naplňte tvarohovým krémom, a ovocím a nechajte nakysnúť asi 3 hodiny.

    Koláče po nakysnutí potrite vajíčkom, posypte mrveničkou a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 St. C. 20-30 minút.

    Po vychladnutí môžete doložiť ešte drobné ovocie a poliať glazúrou:

    100 ml vody

    5 kopcom lyžíc cukru

    zmiešate a za stáleho miešania privediete do varu a ďalej miešate pokiaľ sa cukor celkom nerozpustí,

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Broskyne v perine?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 240 g rozkvas
  • 300 g hladká pšeničná múka
  • 300 g polohrubá pšeničná múka
  • 100 g mlieko
  • 100 g voda
  • 100 g cukor
  • 210 g majonéza
  • 1 vajce
  • štipka soli

Krém:

  • 1 vaničkový jemný hrudkový tvaroh
  • 1 veľké mascarpone
  • vanilkový cukor
  • 150 g cukor
  • 3 vajcia