Postup:
-
Tvaroh, vajcia a cukor zmiešajte ponorným mixérom a následne primiešajte mascarpone.
Zo surovín na cesto vypracujte kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy. Mieste asi 20 minút.
Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Po nakysnutí cesto premiestnite na pomúčenú dosku, rozdeľte na rovnaké diely podľa toho, aké veľké chcete mať koláče asi 150 g, každý poprekladajte, urobte bochníky, ktoré nechajte 20 minút oddychovať.
Následne ich stlačte v strede dnom pohára a jamku naplňte tvarohovým krémom, a ovocím a nechajte nakysnúť asi 3 hodiny.
Koláče po nakysnutí potrite vajíčkom, posypte mrveničkou a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 St. C. 20-30 minút.
Po vychladnutí môžete doložiť ešte drobné ovocie a poliať glazúrou:
100 ml vody
5 kopcom lyžíc cukru
zmiešate a za stáleho miešania privediete do varu a ďalej miešate pokiaľ sa cukor celkom nerozpustí,
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 240 g rozkvas
- 300 g hladká pšeničná múka
- 300 g polohrubá pšeničná múka
- 100 g mlieko
- 100 g voda
- 100 g cukor
- 210 g majonéza
- 1 vajce
- štipka soli
Krém:
- 1 vaničkový jemný hrudkový tvaroh
- 1 veľké mascarpone
- vanilkový cukor
- 150 g cukor
- 3 vajcia