Zdielať recept

Brownie s hruškami, kandizovaným zázvorom

Doprajte si extrémne chutné a luxusné Brownie, ktoré môžete kombinovať s akýmkoľvek ovocím a piecť ho na plechu, alebo v akejkoľvek inej forme podľa fantázie. Podávajte ho priamo na tanieri poliaty čokoládou s kopčekom šľahačkovej smotany a hruškovo-levanduľového pudingu, alebo len tak ku kávičke. Je neodolateľný.

Postup:

  • Nasucho opražte na panvici orechy.

    Vo vodnom kúpeli si rozpustíte maslo, čokoládu a cukor A nechajte vychladnúť tak, aby bola vlažná a nestuhla. Metličkou po jednom primiešajte vajcia, preosiatu múku s kakaom, pomleté orechy a soľ

    Zmes premiestnite do robota a vymieste spolu s rozkvasom.

    Pridajte nasekanú čokoládu, nasekané opražené orechy, a ostatné voliteľné ingrediencie. Premieste a nalejte do nádoby, v ktorej budete piecť. Do zmesi zatlačte hrušky alebo na stojato tak, aby ½ vytŕčala nad povrchom, alebo ich pozdĺžne rozrežte na polovičku a na ležato zatlačte do cesta.

    Nechajte nakysnúť 5-6 hodín, pokiaľ nezväčší objem. Nebude to ako u bežných kváskových ciest, nakoľko v dezerte je málo múky.

    Pečieme na 180 st. c. 40-50 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Brownie s hruškami, kandizovaným zázvorom?
Kliknutím vyberte

Rozkvas

  • 100 g kvások (deň vopred, alebo 5 hodín pred pečením nakŕmený)
  • 100 g vody
  • 100 g múka

Ingrediencie:

  • Rozkvas
  • 300 g čokoláda (70% obsah kakaa)
  • 250 g maslo
  • 250 g hladká múka 00
  • 5 vajec
  • 300 g tmavý cukor
  • 125 g kakaa
  • 1 čl morská soľ
  • 100 g mleté orechy
  • 2 hrste lieskové orechy + 2 hrste vlašské orechy nasucho opražené na panvici
  • 200 g nasekanej čokolády

Na polevu:

  • 200-300 g čokolády
  • 200 g masla

Voliteľné:

  • kvety levandule
  • kandizovaný zázvor v čokoláde (možno kúpiť v Tescu v oddelení ovocia a zeleniny)
  • Hruškovo levanduľový puding ( Oetker)
  • Šľahačková smotana