Postup:
-
Zo surovín na cesto (okrem čokolády) a z hotového nakysnutého rozkvasu vypracujte vláčne cesto. Po 10 minútach pridajte maslo a mieste pokiaľ sa úplne nezapracuje do cesta. Nakoniec bohato pridajte kúsky čokolády.
Nechajte nakysnúť na dvojnásobok pri izbovej teplote.
Cesto premiestnite na pracovnú dosku, trochu vygúľajte do šuľca a premiestnite do formy na pečenie.
Má ho byť vo forme najviac asi do 1/2. (skôr ešte trochu menej ak nechcete aby Vám z nej po upečení vyliezla :-)
Nechajte nakysnúť takmer na dvojnásobok
Pečte pri teplote 180 St.C. vo vopred vyhriatej rúre asi 50 minút. Pichnite do cesta drevenou špajdlou, či už je upečené. Skúste prstami či sa špajdla nelepí. Ak nie, tak je hotovo. Môže sa trochu lepiť aj roztopená čokoláda.
Ak Vám zostal kúsok cesta, upečte ho v nejakej malej forme, alebo muffinovom košíčku.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Rozkvas
- 75 g voda +75 g pšeničná hladká múka + 75 g pšeničný kvások
- zmiešajte suroviny a nechajte nakysnúť na dvojnásobok
Cesto:
- hotový nakysnutý rozkvas
- 450 g pšeničná hladká múka (ja som použila Manitobu, ale ak nemáte, použite hocijakú silnú pšeničnú múku napr. Babičkinu chlebovú
- 120 g voda
- 200 g maslo
- 120 g cukor
- 100 g kakao
- 4 vajcia
- vanilka
- 20 g sušené mlieko v prášku
- štipka soli
- dve nadrobno-nasekané čokolády
- môžete pridať aj nasekané orechy
Na polevu:
- 250 g čokolády
- 100 g masla
- alebo belgickú čokoládu bez masla