Bryndzové koláče so slaninkou a cibuľkou

Postup

  • Kvások pred pečením nakŕmte a nechajte zdvojnásobiť objem. Ak máte ražný kvások, nakŕmte si ho pšeničnou múkou na husto a nechajte zdvojnásobiť. Ak robíte verziu z droždia, urobte si kvások z časti mlieka, lyžičky cukru a droždia.
    Z kvásku a ďalších uvedených surovín vypracujte nelepivé cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z kvásku to trvá asi 6-9 hodín (V zime dlhšie, v lete kratšie. Čas je orientačný. Záleží podľa teploty v miestnosti a sily kvásku) Pri verzii z droždia je to asi 2 hodiny.

    Pripravte si zatiaľ tvarohovú a cibuľovú plnku.

    Tvarohová plnka je veľmi jednoduchá, len zmiešate všetky suroviny.

    Plnku z cibule si urobíte tak, že cibuľu ošúpete, nakrájate na kolieska. Na panvici nechajte skaramelizovať cukor. Pridajte masť a za stáleho miešania nechajte rozpustiť pokiaľ sa nespojí s cukrom. Pridajte cibuľu a duste na miernom plameni do hneda.

    Po nakysnutí cesto rozdeľte na 80 g bochníčky. Každý bochníček roztlačte, naplňte kopcom lyžicou tvarohovej plnky a zatvorte do batôžka ako keď robíte buchty. Položte spojom nadol a jemne sploštite. Nechajte finálne nakysnúť pri kváskovej verzii asi 2-3 hodiny, pri verzii z droždia asi 20 min. Po nakysnutí stlačte stred koláča pomúčeným pohárom a naplňte aj zvrchu tvarohovou plnkou s bryndzou, na to uložte karamelizovanú cibuľku a slaninku.
    Pred pečením potrite okraje roztopenou masťou a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C asi 35 min.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Bryndzové koláče so slaninkou a cibuľkou?
Kliknutím vyberte

Cesto

  • 80 g LM alebo 20 g droždia
  • 110 g najemno nastrúhaná surová mrkva
  • 400 g manitoba, alebo hladká pšeničná múka
  • 1 žĺtko
  • 150 g mlieko
  • 2 čl soľ

Plnka 1

  • 500-700 g tučný hrudkový tvaroh
  • 2 žĺtka
  • 3 zemiaky uvarené v šupke
  • 200-300 g bryndza
  • 1 PL soľ

Náplň 2

  • 10 ks cibuľa
  • 2 PL Cukor
  • 1 čl soľ
  • bravčová masť

Plnka 3

  • 500 g prerastená slaninka