Zdielať recept

Bryndzové slimáky

Postup:

  • Zo surovín na cesto vypracujte kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy. Mieste asi 15-20 minút.

    Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Po nakysnutí cesto premiestnite na pomúčenú dosku, rozvaľkajte na obdĺžnik hrubý asi 5 mm, natrite nátierkou, zrolujte do rolády a zabalené do fólie dajte do chladničky schladiť na 30 min.

    Po stuhnutí vyberte a krájajte na kolieska, ktoré uložíte po 6 ks na plech na ktorom máte papier na pečenie.

    Nechajte finálne nakysnúť 3-4 hodiny, po nakysnutí potrite kraje rozšľahaným bielkom a posypte na drobno nakrájanou slaninkou a pečte pri teplote 180 St.C. asi 35-40 minút.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Bryndzové slimáky?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 210 g rozkvas (70 g kvásku Lievito madre, alebo ražného + 70 g vody + 70 g múky) Nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite ďalej do cesta)
  • 500 g pšeničná hladká múka
  • 125 g mlieko
  • 200 g kefír
  • 1 PL soľ
  • 100 g bravčovej masti (môže byť aj s oškvarkami)

Na náplň:

  • 300 - 400 g bryndze
  • 1 cibuľa
  • pažítka
  • mletá červená paprika
  • 150 g maslo
  • Vymiešajte do hladka ako klasickú bryndzovú nátierku

Na posypanie:

  • na kocky nakrájaná slaninka