Postup:
-
Zo surovín na cesto vypracujte kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy. Mieste asi 15-20 minút.
Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Po nakysnutí cesto premiestnite na pomúčenú dosku, rozvaľkajte na obdĺžnik hrubý asi 5 mm, natrite nátierkou, zrolujte do rolády a zabalené do fólie dajte do chladničky schladiť na 30 min.
Po stuhnutí vyberte a krájajte na kolieska, ktoré uložíte po 6 ks na plech na ktorom máte papier na pečenie.
Nechajte finálne nakysnúť 3-4 hodiny, po nakysnutí potrite kraje rozšľahaným bielkom a posypte na drobno nakrájanou slaninkou a pečte pri teplote 180 St.C. asi 35-40 minút.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 210 g rozkvas (70 g kvásku Lievito madre, alebo ražného + 70 g vody + 70 g múky) Nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite ďalej do cesta)
- 500 g pšeničná hladká múka
- 125 g mlieko
- 200 g kefír
- 1 PL soľ
- 100 g bravčovej masti (môže byť aj s oškvarkami)
Na náplň:
- 300 - 400 g bryndze
- 1 cibuľa
- pažítka
- mletá červená paprika
- 150 g maslo
- Vymiešajte do hladka ako klasickú bryndzovú nátierku
Na posypanie:
- na kocky nakrájaná slaninka