Bubble waffle

Tieto plnené waflové kornútky vznikli v Hong Kongu už začiatkom 50. rokov minulého storočia. Stali sa jedným z najobľúbenejších pouličných jedál. Dnes už sa robia pomocou moderných waflowačov, ktoré bežne kúpite aj u nás.

Bubble waffle kúpite už v mnohých mestách aj u nás, ale urobiť si ich doma a naplniť ich na sladko, alebo na slano je zážitok a skvelé pohostenie pre malých aj veľkých. Môžete ich robiť na sladko, aj na slano.

Postup:

  • Waffle môžete robiť na sladko aj na slano. V slanej verzii len vynechajte cukor a pridajte lyžičku soli.

    Na sladkú náplň:
    Nugátový krém, ovocie, zmrzlina, šľahačka, obľúbené sušienky, čokoláda, posýpky, topingy, lentilky, bonbony, orechy, marchmalows...

    Na slanú náplň:
    Syr, rôzne nátierky, šunka, kúsky grilovaného mäsa, trhané mäso, horčica, kečup, tuniak, losos, kúsky zeleniny, slanina, pečená cibuľa, pečený banán, vajíčko, volské oko, avokado, dresingy, koreniny, paradajkové a paprikové omáčky, majonéza ...

    Ďalej budete potrebovať:
    Formu na waffle
    Sprej na pečenie na vymastenie formy

    Ak robíte verziu z kvásku, rozmixujte ponorným mixerom v mlieku kvások a pridajte ostatné suroviny, vymiešajte tekuté cesto ako na palacinky. Ak sa Vám zdá riedke, pridajte trochu múky. Cesto s kváskom nechajte pri izbovej teplote 4 hodiny a dajte na noc do chladničky. Ak robíte cesto bez kvásku, nechajte ho v chladničke postáť aspoň hodinu.
    Ak máte stroj ktorý nemá nepriľnavý povrch je možné že ho budete musieť vystriekať olejovým sprejom.
    Cestom naplňte nahriaty stroj na waffle tak, aby zaplnilo všetky bublinky v tenkej vrstve. Zatvorte wafflowač a pečte asi 3 minúty do zlata.
    Waffle ihneď po upečení natrite čokoládovou nátierkou, stočte do kornútku a dajte do stojana, alebo do pohára, aby si po vychladnutí udržali tvar.
    Waffle naplňte tak, ako si želáte, a podávajte ihneď po naplnení.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Bubble waffle?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 100 g LM nakrmeného na 100% hydratáciu (ak robíte verziu bez kvásku, jednoducho vynechajte)
  • 200 g hladkej pšeničnej múky
  • 170 g kryštálového cukru
  • 3 čl kukuričného škrobu
  • 2 vajcia
  • 260 ml plnotučného mlieka
  • 3 čl oleja
  • Prášok do pečiva (pridajte aj v prípade kváskovej verzie)
  • Štipka soli