Postup:
-
Waffle môžete robiť na sladko aj na slano. V slanej verzii len vynechajte cukor a pridajte lyžičku soli.
Na sladkú náplň:
Nugátový krém, ovocie, zmrzlina, šľahačka, obľúbené sušienky, čokoláda, posýpky, topingy, lentilky, bonbony, orechy, marchmalows...Na slanú náplň:
Syr, rôzne nátierky, šunka, kúsky grilovaného mäsa, trhané mäso, horčica, kečup, tuniak, losos, kúsky zeleniny, slanina, pečená cibuľa, pečený banán, vajíčko, volské oko, avokado, dresingy, koreniny, paradajkové a paprikové omáčky, majonéza ...Ďalej budete potrebovať:
Formu na waffle
Sprej na pečenie na vymastenie formyAk robíte verziu z kvásku, rozmixujte ponorným mixerom v mlieku kvások a pridajte ostatné suroviny, vymiešajte tekuté cesto ako na palacinky. Ak sa Vám zdá riedke, pridajte trochu múky. Cesto s kváskom nechajte pri izbovej teplote 4 hodiny a dajte na noc do chladničky. Ak robíte cesto bez kvásku, nechajte ho v chladničke postáť aspoň hodinu.
Ak máte stroj ktorý nemá nepriľnavý povrch je možné že ho budete musieť vystriekať olejovým sprejom.
Cestom naplňte nahriaty stroj na waffle tak, aby zaplnilo všetky bublinky v tenkej vrstve. Zatvorte wafflowač a pečte asi 3 minúty do zlata.
Waffle ihneď po upečení natrite čokoládovou nátierkou, stočte do kornútku a dajte do stojana, alebo do pohára, aby si po vychladnutí udržali tvar.
Waffle naplňte tak, ako si želáte, a podávajte ihneď po naplnení.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 100 g LM nakrmeného na 100% hydratáciu (ak robíte verziu bez kvásku, jednoducho vynechajte)
- 200 g hladkej pšeničnej múky
- 170 g kryštálového cukru
- 3 čl kukuričného škrobu
- 2 vajcia
- 260 ml plnotučného mlieka
- 3 čl oleja
- Prášok do pečiva (pridajte aj v prípade kváskovej verzie)
- Štipka soli