Zdielať recept

Bublinkové bagetky

Postup:

  • Pred pečením si nakŕmte kvások a počkajte než zdvojnásobí objem.
    Z kvásku a ostatných surovín vypracujte vláčne elastické cesto. Maslo zapracovávajte ako posledné.
    Cesto nechajte kysnúť na dvojnásobok. Mne to trvalo asi 8 hodín. Záleží od teploty v miestnosti a sily kvásku
    Nakysnuté cesto rozdeľte na 4 diely po asi 250 g, urobte bochníčky a nechajte 20 min. oddychovať.
    Bochníčky rozvaľkajte na obdĺžnik a zrolujte do tvaru bagety. Pri rolovaní mierne uťahujte.
    Finálne nechajte nakysnúť 2-4 hodiny na plechu na pečenie vystlanom papierom na pečenie. Znovu záleží od teploty v miestnosti a sily kvásku. Cesto musí viditeľne zväčšiť objem a musí byť na dotyk nafúknuté.
    Pred pečením potrite mliekom. (ja som nepotierala) a narežte, prípadne môžete aj posypať semienkami.
    Pečte so záparou pri teplote 200 St.C 10 minút a bez zápary na 180 St.C ďalších 15-20 minút.
    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Bublinkové bagetky?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 100 g LM
  • 170 g mlieko
  • 140 g pivo
  • 450 g Manitoba alebo hladká pšeničná múka T650
  • 50 g pšeničná celozrnná múka
  • 1 čl cukor
  • 50 g maslo
  • 7 g soľ