Postup:
-
Pred pečením si nakŕmte kvások a počkajte než zdvojnásobí objem.
Z kvásku a ostatných surovín vypracujte vláčne elastické cesto. Maslo zapracovávajte ako posledné.
Cesto nechajte kysnúť na dvojnásobok. Mne to trvalo asi 8 hodín. Záleží od teploty v miestnosti a sily kvásku
Nakysnuté cesto rozdeľte na 4 diely po asi 250 g, urobte bochníčky a nechajte 20 min. oddychovať.
Bochníčky rozvaľkajte na obdĺžnik a zrolujte do tvaru bagety. Pri rolovaní mierne uťahujte.
Finálne nechajte nakysnúť 2-4 hodiny na plechu na pečenie vystlanom papierom na pečenie. Znovu záleží od teploty v miestnosti a sily kvásku. Cesto musí viditeľne zväčšiť objem a musí byť na dotyk nafúknuté.
Pred pečením potrite mliekom. (ja som nepotierala) a narežte, prípadne môžete aj posypať semienkami.
Pečte so záparou pri teplote 200 St.C 10 minút a bez zápary na 180 St.C ďalších 15-20 minút.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 100 g LM
- 170 g mlieko
- 140 g pivo
- 450 g Manitoba alebo hladká pšeničná múka T650
- 50 g pšeničná celozrnná múka
- 1 čl cukor
- 50 g maslo
- 7 g soľ