Zdielať recept

Budzogáne

Môžete ich plniť olivami, rajčinami a syrom a iné zasa oškvarkami, slaninkou a opraženou cibuľkou. Obidvoje sú geniálne a vrele Vám ich odporúčam.

Postup:

  • 1. Všetko premiešať aby neboli suché miesta, (nemiesiť, len vareškou premiešať) dve hodiny nechať pri izbovej teplote prebehnúť autolýzu,
    2. Pridať kvások, nechať hodinu postáť a prebehnúť fermentolýzu
    3. Pridať ostatné suroviny, podľa toho, aké ich chcete mať, alebo aj bez, ďalšie dve hodiny prekladať každých 20minút.
    4. Kysnutie v chladničke 24-48 hodín podľa toho, ako rýchlo vám bude cesto kvasiť.
    5. v chladničke prekladať 3-4x denne (ak nestihnete vôbec nevadí) Cesto vám musí zdvojnásobiť objem.
    6. Po nakysnutí si cesto opatrne vyklopte na pomúčenú dosku, čo najmenej sa ho dotýkajte, rozkrájajte na pásy, veľmi jemne stočte a nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny už rovno na plechu vystlanom papierom na pečenie.
    7. Pečte pri teplote 230 st. 20-30 minút
    8. Po upečení môžete potrieť olejom v ktorom ste roztlačili cesnak

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Budzogáne?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 40 g LM, alebo iného kvásku,
  • 300 g vody,
  • 40 g olivového oleja,
  • 400 g múky, hladká pšenica (špalda),
  • soľ