Postup:
-
1. Deň popredu si namarinujte mäso. Hovädzie mäso nakrájajte na tenké plátky. Zmiešajte olej s rybacou omáčkou, rozdrveným cesnakom, korením a soľou. Pridajte mäso a marinujte do druhého dňa.
2. Pripravte si omáčku tak, že do vriacej vody primiešate rybaciu omáčku, limetkovú šťavu, ocot, cukor a rozdrvený cesnak.
3. Zeleninu nakrájajte na tenké pásiky, arašidy nasucho opražte na panvici a podrvte.
4. Rezance uvarte krátko – pár minút vo vriacej vode. Po uvarení sceďte a opláchnite.
5. Mäso opečte na rozpálenej panvici.
6. Na spodok misky dajte rezance, po bokoch zeleninu a na vrch mäso, prípadne klíčky.
7. Celé jedlo zalejte pripravenou omáčkouDobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 500 g hovädzieho mäsa
- 500 g ryžové rezance
- 1 PL ustricovej omáčky
- 1 PL drvený cesnak
- 1 PL citronová kôra
- 1 PLcukru
- 3 PL oleja
- 1 čl soli
- 1 čl čierne korenie
- 1 šálka strúhanej mrkvy a reďkovky
- 5 PL do chrumkava opraženej cibule
- 5 PL opražených rozdrvených arašidov
- 1 väčšia šalátová uhorka nakrájaná na tenké pásiky
- Čerstvý ľadový šalát
- Čerstvá mäta, koriander
- Sójové výhonky
Na omáčku:
- 200 ml vriacej vody
- 3 lyžice rybacej omáčky
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 PL trstinového cukru
- 1 PL jablčného octu
- Šťava z 1 limetky