Zdielať recept

Bun Bo nam bo

Je vietnamská špecialita, ktorá poteší každú chuťovú bunku.

Postup:

  • 1. Deň popredu si namarinujte mäso. Hovädzie mäso nakrájajte na tenké plátky. Zmiešajte olej s rybacou omáčkou, rozdrveným cesnakom, korením a soľou. Pridajte mäso a marinujte do druhého dňa.
    2. Pripravte si omáčku tak, že do vriacej vody primiešate rybaciu omáčku, limetkovú šťavu, ocot, cukor a rozdrvený cesnak.
    3. Zeleninu nakrájajte na tenké pásiky, arašidy nasucho opražte na panvici a podrvte.
    4. Rezance uvarte krátko – pár minút vo vriacej vode. Po uvarení sceďte a opláchnite.
    5. Mäso opečte na rozpálenej panvici.
    6. Na spodok misky dajte rezance, po bokoch zeleninu a na vrch mäso, prípadne klíčky.
    7. Celé jedlo zalejte pripravenou omáčkou

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Bun Bo nam bo?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 500 g hovädzieho mäsa
  • 500 g ryžové rezance
  • 1 PL ustricovej omáčky
  • 1 PL drvený cesnak
  • 1 PL citronová kôra
  • 1 PLcukru
  • 3 PL oleja
  • 1 čl soli
  • 1 čl čierne korenie
  • 1 šálka strúhanej mrkvy a reďkovky
  • 5 PL do chrumkava opraženej cibule
  • 5 PL opražených rozdrvených arašidov
  • 1 väčšia šalátová uhorka nakrájaná na tenké pásiky
  • Čerstvý ľadový šalát
  • Čerstvá mäta, koriander
  • Sójové výhonky

Na omáčku:

  • 200 ml vriacej vody
  • 3 lyžice rybacej omáčky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL trstinového cukru
  • 1 PL jablčného octu
  • Šťava z 1 limetky