Postup
-
1.
Zmiešajte si suroviny na marinádu a zmiešajte s nakrájaným kuracím mäsom. Nechajte marinovať do druhého dňa v chladničke.2.
Namarinované mäso zprudka zo všetkých strán opečte na dvoch lyžiciach masla. Po opečení vyberte a dajte nabok.3. Do tej istej panvice dajte ďalšie 3 lyžice masla a na ňom orestujte nasekaný cesnak, čerstvý zázvor a cibuľu. Postupne pridajte všetky koreniny a veľmi krátko zarestujte. Dávajte pozor, aby sa Vám koreniny nepripálili.
4. Pridajte nadrobno nakrájané konzervované rajčiny, a spolu s koreninami povarte tak dlho než sa cibuľa a paradajky celkom rozvaria a vznikne jemná omáčka. Do panvice nakoniec pridajte smotanu, povarte, aby sa suroviny spojili a do hotovej omáčky vložte orestované mäso a varte asi 15 minút. Vypnite sporák a primiešajte ešte dve lyžice masla.
Podávajte s čerstvým koriandrom ako prílohu môžete zvoliť ryžu alebo placky Naan
Placky Naan:
500 g chlebová múka (ja som použila prastarú múku Aurora od Bionákupy),
7 g sušeného droždia alebo 50 g kvásku (ja som použila droždie Antico Molino Rosso od Bionákupy)
150 g vody
20 g cukru
150 g mlieka
1 vajíčko 10 g soliAk robíte verziu z droždia, vo veľkej mise v mlieku rozpustite droždie s 1 čl cukru. Nechajte asi 15 min. postáť, kým trochu nenakysne.
Primiešajte ostatné suroviny a vypracujte hladké cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok pri verzii z droždia to môže trvať asi 2 hodiny a pri verzii z kvásku 6-10 hodín podľa okolitej teploty a sily kvásku.
Po nakysnutí rozdeľte toľko dielov, ké chcete maž placky veľké. Ja som delila asi na 60 g časti.
Plech na pečenie potrite olejom, vytvarujte placky a nechajte ešte 15 min. postáť pri verzii z droždia a pri verzii z kvásku asi 2-4 hodiny. Znovu závisí od okolitej teploty.Pečte vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 St.C asi 5-7 minút z každej strany.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Omáčka
- 3-4 veľké cibule nakrájané na drobno
- 2-3 PL korenia garam masala
- 1/2 čl chilly
- 1 čl kajenského korenia
- 1 PL kurkumy
- 2 PL nastrúhaného zázvoru
- 5 strúčikov cesnaku
- Soľ podľa potreby
- 1 čl čierne mleté korenie
- 1 PL rímska rasca
- 1PL mletý kardamon
- 1 čl škorica
- 1 čl mletý koriander
- 2čl sladká paprika
- 7 lyžíc masla
- 800 g nakrájaných konzervovaných rajčín – dve konzervy
- 500 ml smotany na šľahanie
Mäso s marinádou
- 1 kg kuracie prsia, alebo vykostené kuracie stehná
- 4 lyžice citrónovej šťavy
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 cm nastrúhaného zázvoru
- 2 lyžice garam masala
- 250 ml plnotučného bílého jogurtu