Zdielať recept

Celoražný 100% celozrnný gaštanový chlieb

Postup:

  • Cesto vymiesime ručne tak, aby sa spojili všetky suroviny. premiestnime na dobre pomúčenú dosku (použite celozrnnú múku) Poprekladáme a vytvarujeme bochník. Preložíme do ošatky a necháme 5-6 hodín nakysnúť.

    Pečieme vo vopred vyhriatej rúre 15 minút na 250 stupňov so záparou a 20-30 minút na 200 stupňov bez zápary. Ražný chlieb by sa mal krájať až na druhý deň. Môžete si urobiť aj dva menšie bochníky.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Celoražný 100% celozrnný gaštanový chlieb?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 250 g rozkvas
  • 300 g ražná celozrnná múka (môžete dať aj chlebovú)
  • 300 g voda
  • 150 - 200 g nasekaných gaštanov a orechov
  • 2 č.l. soľ
  • 2 č.l. rasca
  • 1 č.l. slad