Zdielať recept

Celozrnné bagety

Sú tak jemné, že ani nemôžem uveriť, že sú celozrnné.

Postup

  • Pred pečením žltú šošovovicu krátko povarte. Sceďte a nechajte odkvapkať.

    Z uvedených surovín (okrem šošovice) vymieste nelepivé kompaktné cesto, nakoniec pridajte šošovicu

    Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Môže to trvať 8-10 hod. (záleží od okolitej teploty a sily kvásku)

    Z nakysnutho cesta vytvarujte pečivo podľa Vášho želania.

    Vytvarované pečivo nechajte finálne nakysnúť 3-4 hodiny (záleží od okolitej teploty)

    Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C. asi 30 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Celozrnné bagety?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 600 g Aida 3.3
  • 200 g mlieko
  • 240 g voda
  • 40 g olej
  • 1 čl soľ
  • 1 čl.slad
  • 1 čl cukor
  • 50 g kvások
  • 100 g žltá šošovica