Zdielať recept

Celozrnné chrumkavé bagety

Postup

  • Zmiešajte múku s vodou a nehajte autolyzovať 1 hodinu
    Primiešajte kvások a nechajte fermentolyzovať 1 hodinu.
    Pridajte soľ, slad a vymieste kompaktné nelepivé cesto.
    Vymiesené cesto zalaminujte. Natiahnite ho na vodou alebo olejom potretej doske, posypte zrnkami a poskladajte.
    Vložte do nádoby, v ktorej ich budete prekladať.
    Prekladajte asi 3 hodiny každých 30 minút.
    Nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Mne to trvalo po prekladaní asi 6 hodín
    Vytvarujte bagety a nechajte finálne nakysnúť na plechu na pečenie vystlanom papierom, alebo v ošatke. (ja som ich mala v ošatke)
    Nakysnuté bagety pečte vo vopred vyhriatej rúre na 250 St.C so záparou 15 min. a na 200 St.C bez zápary ďalších 20 minút
    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Celozrnné chrumkavé bagety?
Kliknutím vyberte

Cesto

  • 500 g celozrnnej manitoby Aida 3.3
  • 340 g vody
  • 10 g soľ
  • 1 čl slad
  • 50 g kvások
  • 100 g mix zrniek Aida (alebo si namiesajte)