Postup
-
Vypracujte kompaktné cesto, ktoré zabaľte do fólie a nechajte odpočívať. Pri kváskovej verzii nechajte 6 hodín pri izbovej teplote a potom cez noc v chladničke, pri verzii bez kvásku, uložte rovno po vymiesení do chladničky. Cesto Vám tam vydrží i dva dni.
Po vybratí cesto rozdeľte na 40 g časti, urobte guličky, ktoré mierne z vrchu stlačte a v strede zatlačte dierku. Ja som ju robila korkovou zátkou z fľaše.
Jamky naplňte džemom a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C. 15-17 min.
Po upečení som ešte doplnila džem
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
1. cesto
- 290 g maslo
- 550 g Celozrnná Manitoba Aida 3.3. (alebo použite 300 g pšeničná hladká múka a 250 g celozrnná múka)
- 200 g mletý mak
- 5PL kyslá smotana
- vanilka
- 4 PL cukor.
Náplň
- Džem