Celozrnné makové kolieska s džemom.

Kto chce robiť kváskovú verziu, pridá 50 g ražného, alebo pšeničného kvásku (LM musí byť na riedko nakŕmené, aby sa dalo dobre rozmiešať v ceste)

Postup

  • Vypracujte kompaktné cesto, ktoré zabaľte do fólie a nechajte odpočívať. Pri kváskovej verzii nechajte 6 hodín pri izbovej teplote a potom cez noc v chladničke, pri verzii bez kvásku, uložte rovno po vymiesení do chladničky. Cesto Vám tam vydrží i dva dni.
    Po vybratí cesto rozdeľte na 40 g časti, urobte guličky, ktoré mierne z vrchu stlačte a v strede zatlačte dierku. Ja som ju robila korkovou zátkou z fľaše.
    Jamky naplňte džemom a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C. 15-17 min.
    Po upečení som ešte doplnila džem
    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Celozrnné makové kolieska s džemom.?
Kliknutím vyberte

1. cesto

  • 290 g maslo
  • 550 g Celozrnná Manitoba Aida 3.3. (alebo použite 300 g pšeničná hladká múka a 250 g celozrnná múka)
  • 200 g mletý mak
  • 5PL kyslá smotana
  • vanilka
  • 4 PL cukor.

Náplň

  • Džem