Zdielať recept

Celozrnný chlieb Aida 3.3

Poznáte celozrnnú Manitobu Aida 3.3 z mlyna Antico Molino Rosso?  Je to múka, ktorá si zachováva všetky výživné látky celozrnnej múky, je mletá šetrným spôsobom na kamennom mlyne a má spracovateľské vlastnosti Manitoby. Je to úžasné spojenie. Z tejto múky môžete piecť krásne nadýchané chleby a urobiť niečo pre svoje zdravie.

Postup

  • 1. Zmiešajte múku s tekutinami a nechajte cesto odpočívať a prebehnúť autolýzu 1 hodinu.

    2. Pridajte kvások, rukou ho chvíľu zamieste do cesta a nechajte prebehnúť hodinu Fermentolýzu.

    3. Po fermentolýze pridajte soľ a ostatné suroviny a cesto mieste tak dlho aby sa odliepalo od misy a keď ho natiahnete nesmie sa trhať, ale musí byť ako blana elastické.

    4. Následne cesto 4-5 hodín prekladajte každých 30-45 min pri izbovej teplote. V lete v horúčavách sa čas môže skrátiť aj na 2,5 hodiny. Záleží to od okolitej teploty.

    5. Stočte do ošatky, hodinu nechajte pri izbovej teplote a následne dajte kysnúť do chladničky na 12 hod.

    Alebo stočte do ošatky a nechajte kysnúť pri izbovej teplote 2-3 hodiny a dajte piecť.

    6. Pečte pri teplote 250 st.C. vo vopred vyhriatej rúre 14 minút so záparou a na 200 St.c. 30 minút.

    Ak začnete o 12.-14.00 hod., tak na noc dáte do chladničky a ráno pečiete.

    Ak chcete piecť v ten istý deň, začnite ráno okolo 8-10.00.

    Múky kúpite na www.bionakupy.sk.

    Chrumkavé chleby želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Celozrnný chlieb Aida 3.3?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 570 g Celozrnná Manitoba Aida3.3
  • 200 g voda
  • 230 g pivo
  • 1 čl slad
  • 1 čl soľ
  • 60 g ražný pšeničný kvások