Zdielať recept

Čerešňová Galetka

Postup:

  • 1. Zo surovín vypracujeme maslové cesto, ktoré necháme v chladničke stuhnúť najlepšie do druhého dňa

    2. Vychladené cesto rozdelíme na dve časti

    3. Každú časť rozvaľkáme na pomúčenom papieri na pečenie

    4. Čerešne umyjeme a odkôstkujeme a zmiešame s tromi lyžicami zemiakového škrobu, alebo pudingu a dáme do stredu cesta. Kraje cesta asi 5 cm necháme voľné, dvihneme dohora a prekryjeme nimi náplň. Cesto je krehké, nebojte sa toho, také má byť.

    4. Pečieme pri teplote 180 St.C. asi 30 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Čerešňová Galetka?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 350 g špaldová celozrnná múka
  • 150 g mleté mandle, alebo lieskovce
  • 100 g práškový cukor
  • 200 g maslo
  • 2 ks žĺtka
  • 30 g vody

Plnka

  • 1,5 kg čerešne
  • zemiakový škrob, alebo vanilkový puding (prášok)