Postup:
-
1. Z Lievita Madre (alebo ražného kvásku), ktoré ste si deň vopred nakŕmili a surovín do cesta vymiesime kompaktné cesto, ktoré necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Mne to trvalo asi 7 hodín. Záleží ale od teploty v miestnosti.
2. Cesto rozdelíme na osem častí, ktoré vygúľame do prameňov a upletieme Vianočku.
4. Necháme finálne nakysnúť 2-3 hodiny.
5. Pred pečením potrieť rozšľahaným vajíčkom, alebo bielkom a posypať podľa želania makom, mandľami, alebo sezamom.
6. Vianočku pečieme na 180 st.C. asi 40 minút do zlatova.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 150 g LM
- 200 g hladká špaldová múka
- 450 g Celozrnná špaldová múka
- 2 žĺtka (bielka na potretie)
- 220 g šľahačková smotana
- 220 g voda
- 150 g cukor
- Citrónová kôra
- 35 g olej
- štipka soli