Zdielať recept

Cerozrnná špaldová vianočka

Nikdy by som si nemyslela, že aj celozrnná môže byť tak jemná

Postup:

  • 1. Z Lievita Madre (alebo ražného kvásku), ktoré ste si deň vopred nakŕmili a surovín do cesta vymiesime kompaktné cesto, ktoré necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Mne to trvalo asi 7 hodín. Záleží ale od teploty v miestnosti.

    2. Cesto rozdelíme na osem častí, ktoré vygúľame do prameňov a upletieme Vianočku.

    4. Necháme finálne nakysnúť 2-3 hodiny.

    5. Pred pečením potrieť rozšľahaným vajíčkom, alebo bielkom a posypať podľa želania makom, mandľami, alebo sezamom.

    6. Vianočku pečieme na 180 st.C. asi 40 minút do zlatova.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Cerozrnná špaldová vianočka?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 150 g LM
  • 200 g hladká špaldová múka
  • 450 g Celozrnná špaldová múka
  • 2 žĺtka (bielka na potretie)
  • 220 g šľahačková smotana
  • 220 g voda
  • 150 g cukor
  • Citrónová kôra
  • 35 g olej
  • štipka soli