Zdielať recept

Cezar šalát s kuracím mäsom

Tento šalát je môj favorit. Môžem ho jesť vždy a za každých okolností. Je jemný a sýty zároveň a úplne Vám nahradí hlavné jedlo. Niektorí kuchári doňho dávajú majonézu, ja som ho trochu odľahčila jogurtom. Ale ani táto zmena mu len prospela. Pôvodný recept má mexicko-taliansky pôvod. Je to šalát z rímskeho šalátu a krutónov s vaječnými žĺtkami, parmezánom, citrónovou šťavou, vinným octom, olivovým olejem, cesnakom, worchestrovou omáčkou a čiernym korením. Ako je ho pôvodca sa uvádza  taliansky kuchár žijúci v Mexiku Cesare Cardini. Dodnes si šalát zachoval svoju pôvodnú podobu s malými zmenami.

Môžete ho podávať len tak s dresingom, alebo s kuracím mäsom, krevetami, opečenou slaninkou, alebo s vajíčkami.

Recept je na dve porcie:

Postup:

  • V mixéry rozmixujme olej so žĺtkami a pridajme ostatné suroviny mixujme pokiaľ nebude dresing pekne hladký a tekutý.

    Kuracie prsia si osoľte a okoreňte (ja som použili čerstvo mleté guličkové farebné korenie). Opekajte na olivovom oleji. Opečené nakrájajte na plátky.

    Sendvič nakrájajte na kocky a opečte na olivovom oleji

    Šalát natrhajte, polejte dresingom a premiešajte tak, aby všetky listy boli obalené v dresingu. Pridajte kuracie prsia a uložte na tanier. Na vrch nasypte nastrúhaný parmezán a rozsypte krutóny.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Cezar šalát s kuracím mäsom?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 2 rímske, alebo ľadové šaláty
  • 300 g kuracích pŕs
  • Olivový olej
  • Sendvič na krutóny
  • Strúhaný parmezán na posypanie

Dresing:

  • 100 ml olej
  • 2 žĺtka
  • 30 g nastrúhaného parmezánu
  • 30 g ančovičiek
  • 140 g biely jogurt
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1,5 PL dijonskej horčice
  • Korenie
  • Šťava z 1 limetky