Zdielať recept

Chačapuri (Khachapuri) – Gruzínsky syrový koláč na Slovenský spôsob

Chačapuri (Khachapuri) – Gruzínsky syrový koláč na Slovenský spôsob s bryndzou vajíčkom a slaninkou. Je tak dobrý že ledva fučím. Dá sa urobiť veľký ako hlavne jedlo k nejakej krémovej polievke, alebo v miniverzii ako jednohubky.

Postup:

  • Vymiesime cesto, ktoré sa odliepa od misy, necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem (môžeme i v chladničke cez noc)

    Po nakysnutí rozdeľte na 5 častí, vyvaľkajte kruh asi 20 cm priemer, do stredu dajte plnku, rozotrite, z bokov zrolujte a konce zatočte, aby vznikli lodičky.

    Nechajte hodinu – dve finálne nakysnúť

    Dajte piecť 30 minút na 200 st.C., potom vyberte z rúry, do každého rozklepli jedno vajíčko a daj zapiecť znovu na 200 st.C na 10 min.

    Podávajte k polievke, alebo ako hlavné jedno s kefírom, alebo mliekom.

Recenzie receptu

2. júna 2020
“Výborný slaný koláč, u nás postačil jeden na osobu ako hlavný chod na večeru. Vynikajúce papať ešte za horúca. Výborný recept!”
Airra

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Chačapuri (Khachapuri) – Gruzínsky syrový koláč na Slovenský spôsob?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 150 g LM
  • 350 g hladkej pšeničnej múky
  • 3 vajíčka
  • 150 ml mlieka
  • 1 lyžička soľ
  • 1 lyžička cukor

Na náplň:

  • 500 g bryndze, 300 g nastrúhaného syra, 2 vajíčka zmiešať
  • 5 vajíčok na vrch (na každé chačapurni jedno)

Na posyp:

  • pažitka
  • opražená slaninka
  • Vajíčko na potretie