Postup:
-
Vymiesime cesto, ktoré sa odliepa od misy, necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem (môžeme i v chladničke cez noc)
Po nakysnutí rozdeľte na 5 častí, vyvaľkajte kruh asi 20 cm priemer, do stredu dajte plnku, rozotrite, z bokov zrolujte a konce zatočte, aby vznikli lodičky.
Nechajte hodinu – dve finálne nakysnúť
Dajte piecť 30 minút na 200 st.C., potom vyberte z rúry, do každého rozklepli jedno vajíčko a daj zapiecť znovu na 200 st.C na 10 min.
Podávajte k polievke, alebo ako hlavné jedno s kefírom, alebo mliekom.
Recenzie receptu
“Výborný slaný koláč, u nás postačil jeden na osobu ako hlavný chod na večeru. Vynikajúce papať ešte za horúca. Výborný recept!”
Cesto:
- 150 g LM
- 350 g hladkej pšeničnej múky
- 3 vajíčka
- 150 ml mlieka
- 1 lyžička soľ
- 1 lyžička cukor
Na náplň:
- 500 g bryndze, 300 g nastrúhaného syra, 2 vajíčka zmiešať
- 5 vajíčok na vrch (na každé chačapurni jedno)
Na posyp:
- pažitka
- opražená slaninka
- Vajíčko na potretie