Zdielať recept

Chalupársky chlieb bez miesenia

Postup:

  • 1. Kvások si rozrobte vo vode.

    2. Suroviny spolu zamiešate tak, aby sa všetky prepojili.

    3. 2 hodiny prekladajte pri izbovej teplote každých 20 minút

    4. Cesto daje do chladničky kysnúť až zdvojnásobí objem. Môže to trvať 12-24 hodín, niekedy i viac.

    5. Po nakysnutí cesto vyklopte z nádoby v ktorej kyslo na dobre pomúčenú dosku. Poprášte ho aj zvrchu múkou, narežte na dve časti a jemne preneste na papier na pečenie kde chlieb necháte ešte finálne nakysnúť asi 2 hodiny,

    6. Pečte pri teplote 250 St.C so záparou 15 minút a na 200 St.C bez zápary asi 30 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Chalupársky chlieb bez miesenia?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 350 g Manitoba typ 0
  • 250 g voda
  • 30 g olivový olej
  • 6g soľ
  • 30 g kvások, ktorý ste si pred pečením dvakrát za sebou nakŕmili