Postup:
-
1. Kvások si rozrobte vo vode.
2. Suroviny spolu zamiešate tak, aby sa všetky prepojili.
3. 2 hodiny prekladajte pri izbovej teplote každých 20 minút
4. Cesto daje do chladničky kysnúť až zdvojnásobí objem. Môže to trvať 12-24 hodín, niekedy i viac.
5. Po nakysnutí cesto vyklopte z nádoby v ktorej kyslo na dobre pomúčenú dosku. Poprášte ho aj zvrchu múkou, narežte na dve časti a jemne preneste na papier na pečenie kde chlieb necháte ešte finálne nakysnúť asi 2 hodiny,
6. Pečte pri teplote 250 St.C so záparou 15 minút a na 200 St.C bez zápary asi 30 minút.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 350 g Manitoba typ 0
- 250 g voda
- 30 g olivový olej
- 6g soľ
- 30 g kvások, ktorý ste si pred pečením dvakrát za sebou nakŕmili